Política

Eleccions 21-D

Colau espera participació massiva i que resultats donin Catalunya més unida

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, espera per avui dijous una participació “massiva” en unes eleccions “d’excepció” i ha demanat als partits que, “surti el resultat que surti, ho interpretin de forma positiva i constructiva, perquè no divideixi al país en dos i surti una Catalunya més unida i forta que mai”.

Després de fer cua durant una mitja hora al centre cívic de La Sedeta de Barcelona i davant una gran expectativa mediàtica, amb nombroses televisions nacionals i internacionals seguint la seva votació, Colau ha declarat que avui “no és una jornada qualsevol perquè aquest any tampoc ha estat un any qualsevol”.

“És una jornada probablement històrica i esperem que això també es vegi a les urnes amb una participació massiva. És una jornada electoral d’excepció perquè el govern de la Generalitat està intervingut i per tant és una situació trista per a Catalunya, res normal”, ha declarat.

“Per això és tan important avui anar a votar per començar a recuperar la normalitat institucional a Catalunya, per recuperar l’autogovern i començar una nova fase d’oportunitats que Catalunya es mereix”, ha afegit l’alcaldessa.

L’alcaldessa ha interpel·lat “a totes les forces polítiques que ens presentem perquè, sigui quin sigui el resultat, no només haurem de respectar-lo com demòcrates, sinó que tots ens haurem d’esforçar per interpretar els resultats de la manera més positiva i constructiva possible”.

“No és possible -ha subratllat- que d’aquestes eleccions surti una interpretació que divideixi al país en dos, necessitem que d’aquestes eleccions surti una Catalunya més unida i forta que mai, amb objectius comuns, amb grans consensos de país que ens permetin avançar a tots junts sense deixar ningú enrere”.

També ha apel·lat totes les candidatures que “a partir de demà treballem per poder posar davant allò que tenim en comú i no allò que ens separa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona