Política

eleccions 21-D

seguretat

La policia, al servei del ciutadà

L’escola Verd de Girona reviu una jornada electoral mesos després d’haver estat l’objectiu de la violència de la Policía Nacional l’1-O

Ahir, l’única presència policial era la de la Policia Municipal, que va ajudar qui ho necessitava

L’escola Verd de Girona va viure ahir la típica i avorrida jornada electoral. Milers de persones van anar passant durant tot el dia per les sis meses previstes, on no es va produir cap incidència destacada. Una “normalitat” que no seria notícia si no tinguéssim en compte el fets ocorreguts fa unes setmanes. Aquesta escola va ser un dels col·legis electorals que va rebre amb més contundència la repressió de la policia espanyola durant el referèndum de l’1 d’octubre. La Policía Nacional va desallotjar a cops de porra els que allí s’aplegaven. L’envit va ser tant violent que els agents van llançar trets a l’aire i van saltar la tanca metàl·lica de l’escola. Les imatges que van circular demostren la brutalitat policial. Les ordres eren directes: s’havia d’entrar “costés el que costés”. Un vídeo que va difondre Televisió de Girona en el qual es veu la conversa entre un policia i el seu superior demostra que les ordres eren d’entrar fos com fos. Portes esbotzades, destrosses al gimnàs, ferits i llàgrimes de dolor i ràbia d’aquells que defensaven les urnes. La ira de la policia es va convertir l’endemà en un aparador de flors i missatges d’homenatge a aquells que es van jugar el físic per defensar el vot.

El record de les càrregues a l’escola Verd continua viu. Alguns dels que van votar ahir amb la tranquil·litat de no ser atonyinats per la policia espanyola mantenen el record. “Jo vaig ser aquí l’1-O, i avui he votat amb el cor encongit rememorant tot el que vam viure”, explicava una votant. Com ella, molts recordaven amb tristesa aquells moments tan durs.

Les imatges van creuar les fronteres, i fos per la repressió de l’1-O o perquè ahir es tornava a viure una jornada històrica pel futur de Catalunya diversos mitjans internacionals van dur les càmeres a l’escola Verd. France 3 i Vià Occitanie, entre d’altres, van cobrir la jornada electoral. “El que va passar aquí va ser molt gros, i entenc que per vosaltres avui és un dia important”, relatava un dels periodistes francesos.

A l’escola Verd ahir no hi va haver porres ni violència policial. Ben al contrari: agents de la Policia Municipal de Girona que ajudaven aquells que ho necessitaven. La policia, la de Girona, al servei del ciutadà, i no contra el ciutadà, com va fer la Policía Nacional l’1 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona