Política

eleccions 21-D

balanç

Un vot tranquil al Nostra Llar

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, vota al col·legi del centre de Sabadell que va patir la intervenció policial l’1-O

La serenitat s’imposa al centre malgrat el record dels fets del referèndum

Va arribar a l’escola Nostra Llar de Sabadell acompanyada de la filla, la neta, la besneta i la germana de 92 anys. “Hem de votar, jo ho he fet sempre”, deia ahir al matí Teresa Ràfols, de 96 anys. Marxava poc després amb la mateixa calma i seguretat, malgrat tenir problemes de mobilitat, que sembla que l’havien acompanyada tota la vida. Una estona abans, havia estat la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, qui havia dipositat el seu vot –aquest cop sí, a diferència de l’1 d’octubre, que es va haver de desplaçar a una altra escola– en un ambient tranquil. “La diferència amb l’1-O és notòria, avui s’ha pogut votar amb llibertat i dignitat, i aquell dia no”, deia Forcadell envoltada de mitjans de comunicació que empetitien una part del vestíbul del centre. I és que al Nostra Llar, ahir, hi havia gent votant que va viure de primera mà la dura intervenció policial de l’1 d’octubre passat a les portes del centre. “És tot molt diferent”, deia l’Elena Ot, acompanyada dels fills petits. “Hi va haver molt bullici per una cosa que es podria haver fet amb tranquil·litat, com ara”, es lamentava. En aquesta línia, l’Elisenda Salomó recordava: “Van passar molts nervis i por, hi va haver molta repressió.” Per la directora del Nostra Llar, Neus Font, la tranquil·litat, malgrat ser unes eleccions inusuals, amb què transcorria la jornada al centre demostrava “un cop més el tarannà i els valors de la gent que viu a Sabadell”. I sentenciava: “No volem que el que va passar l’1-O es torni a repetir ni al Nostra Llar ni a qualsevol altra escola.” En Juan Manuel Cariño, que anava amb el seu justificant per a la feina a la mà després de votar, no encertava a descriure amb paraules com se sentia. “L’ambient és diferent. Jo era a casa i, quan vaig veure per la tele el que estava passant, vaig venir”, explicava. I hi afegia: “Aquestes eleccions són molt importants; espero que vingui molta gent.”

El desig del jove es complia al matí al Nostra Llar. El degoteig de votants va ser constant, sobretot gent gran i famílies amb nens i algun adolescent. També s’hi havien acostat bastants treballadors que marxaven amb els seus justificants. Les puntes d’afluència, però, s’esperaven a la tarda i al vespre. Al darrere d’una de les quatre taules de votació, es podia llegir en un cartell “Estimats Reis d’Orient”, i al seu voltant els desitjos dels alumnes del Nostra Llar, el que recordava que el Nadal és a tocar. Al migdia, a fora de l’escola, continuaven intactes els llaços grocs i la paraula “Llibertat” que en els darrers dies havien aparegut pintats a terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona