Política

Veient el got mig buit

La premsa espanyola lloa la pujada de Ciutadans, tot i que no pugui formar govern

Incideix en el fracàs de l’independentisme, tot i que siguin els únics amb possibilitats reals de constituir el nou Parlament català

Quan una botella està a la meitat, es pot veure mig plena o mig buida. La majoria de la premsa espanyola va optar ahir per veure els resultats des d’aquesta darrera perspectiva. Encara que l’independentisme sumi i Ciutadans no sigui capaç, a priori, de formar govern, gran part dels mitjans espanyols van interpretar els resultats electorals des del punt de vista del fracàs del projecte independentista. Pel fet que cap de les tres forces sobiranistes hagi estat la més votada. El discurs de la fractura de la societat catalana, la lloança del govern de Rajoy i la normalitat amb què tractaven el fet que hi hagi candidats a la presó va ser-ne una constant. La Razón tractava l’independentisme de mentider. De fer servir premeditadament la mentida com a arma política, de fer servir “notícies falses difoses des del llenguatge victimista, ple dels greuges i fantasies habituals del nacionalisme. Es tracta de propagar un rumor alimentat des del radicalisme més delirant i ignorant”. També a La Razón titulaven que “la participació augmenta en els feus constitucionalistes” i que Girona és on menys puja la participació, i no tenien cap problema en il·lustrar les notícies amb una foto de la dona de Puigdemont, Marcela Topor, votant.

D’exemples com aquest, a mitjans com l’ABC, El Mundo o TVE n’estava farcit. Al programa El Cascabel de 13tv, els tertulians no païen bé que l’independentisme sumi majoria. “Tot aquest desastre sense oblidar la fractura social entre familiars el tornaran a imputar al govern, al 155 i al conjunt de la nació”, hi afirmaven, i hi afegien que “400 famílies de classe alta alimenten el pensament de la resta a través del control de la tele. I de qui és? D’ells”.

Una altra que té clar què és Catalunya i com està la societat catalana és Ana Rosa Quintana. Ahir al seu programa de Tele 5 entrevistaven gent que anava a votar. El reporter va preguntar a un noi quina diferència hi havia entre les eleccions d’ahir i l’1-O, a la qual cosa ell va respondre amb un “gràcies a Déu no m’haig de preocupar si tornaré a casa bé perquè hi hagi uns salvatges que em peguin o em tirin a terra”. Quintana en aquell moment el va tallar i es va erigir com a garant de l’ordre públic: “Disculpa’m, però no estic disposada que s’insultin les forces de seguretat. La societat està fracturada i aquestes eleccions han de servir per reconciliar”, li va etzibar. Normalitzant l’anormalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona