Política

Eleccions 21-D

Ciutadans s’imposa a la demarcació de Barcelona

ERC i Junts per Catalunya obtenen per separat més vots que Junts pel Sí, i la CUP en perd la meitat

El PSC millora resultats però perd als feus històrics

Ciutadans ha guanyat a la demarcació de Barcelona i ho ha fet de manera còmoda, ja que ha aconseguit 24 escons. Sis més que ERC, la segona en resultats en la contesa electoral en aquesta circumscripció, mentre que Junts per Catalunya queda com a tercera força política. El partit taronja manté, doncs, la tendència alcista a la demarcació de Barcelona, ja que el 2012 va obtenir vuit diputats per aquesta circumscripció i el 2015 va aconseguir 17 escons. Fa dos anys, Junts pel Sí va gairebé doblar en vots i escons Ciutadans, ja que va obtenir 32 diputats. Aquests escons s’han dividit, pràcticament a parts iguals, entre ERC i Junts per Catalunya, que han obtingut, respectivament, 18 i 17 escons, que suposen un lleuger increment d’aquestes dues formacions, que en les passades eleccions van concórrer juntes en la candidatura de Junts pel Sí. El vot sobiranista, però, no ha experimentat un creixement a la demarcació barcelonina, sinó que, contràriament, ha viscut un lleuger descens, que es manifesta especialment en la davallada de la CUP, que el 2015 va obtenir set diputats a Barcelona i que en aquesta ocasió ha baixat fins als tres escons.

També ha caigut, notablement, el PP, que ha vist com els vuit diputats del 2015 s’han reduït a tres. Els populars continuen en caiguda lliure, ja que el 2012 triplicaven el nombre de diputats. Ciutats que havien tingut alcaldes populars com ara Castelldefels i Badalona han vist com el PP ha perdut més de la meitat dels votants respecte del 2015 a favor de Ciutadans, que ha registrat un creixement important en aquests llocs.

El PSC, en canvi, millora lleugerament, ja que ha aconseguit, amb 13 escons, superar els 12 del 2015. Però el cinturó roig ja sembla cosa del passat, ja que Ciutadans s’ha imposat en ciutats amb alcaldes socialistes. En els passats comicis, el PSC va aconseguir guanyar només a Santa Coloma i a Cornellà per un estret marge. En aquesta ocasió, Ciutadans s’ha imposat als socialistes a Santa Coloma per més de 7.000 vots, mentre que a Cornellà han arrabassat el primer lloc al PSC per més de 4.000 paperetes. I els comuns, al seu torn, han perdut dos escons, ja que ha, baixat de nou a set diputats per la pèrdua de més de 52.000 vots a la circumscripció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona