Política

Ciutadans consolida la seva hegemonia a l’àrea metropolitana

La formació que lidera Inés Arrimadas arrabassa als socialistes Cornellà de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet

També conquereix Barcelona i Badalona, on el PP rep una forta patacada

Ciutadans s’ha consolidat com a primera força en sis grans ciutats catalanes i ha desbancat definitivament el PSC en feus socialistes històrics com ara l’Hospitalet de Llobregat, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi i Rubí. La candidatura de Miquel Iceta ha perdut també Santa Coloma de Gramenet i Cornellà en favor de la formació d’Inés Arrimadas. Ciutadans ha conquerit Badalona i Barcelona, on la primera força en les eleccions del 2015 havia estat la llista unitària de Junts pel Sí. La formació unionista, de fet, s’erigeix com a primera força en vint dels grans municipis, on s’ha vist beneficiada per l’augment de la participació i la crida al vot útil per aturar l’independentisme.

Especialment significatiu és el cas de Badalona, on Ciutadans es va situar el 2015 com a tercera força. Aquí, el PP de Xavier García Albiol ha rebut una forta patacada, ja que ha baixat de la segona a la sisena posició a causa probablement del traspàs de vots cap a la formació taronja. A Cornellà i a Santa Coloma de Gramenet el PSC ha quedat finalment relegat a la segona posició, després que en les eleccions del 2015 aconseguís guanyar Ciutadans per un estret marge de vots.

Pel que fa a les forces independentistes, Junts per Catalunya s’ha imposat en tres de les grans ciutats catalanes. Es tracta de Manresa, Girona i Sant Cugat del Vallès. En les dues primeres, la CUP ha quedat com a cinquena força, al davant de Catalunya En Comú-Podem i del PP. A Sant Cugat, els anticapitalistes també han superat els populars. Val a dir que, en molts dels municipis, les llistes de Carles Puigdemont i ERC ocupen la segona o la tercera posició i superen Ciutadans en nombre de vots. És el que passa a ciutats com ara Barcelona, Granollers, Mataró, Sabadell, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, Lleida o Reus. Cal tenir en compte també els vots obtinguts per la CUP, que fan que l’independentisme continuï obtenint majoria en aquests municipis malgrat l’ascens de la formació d’Arrimadas.

Els Comuns han quedat com a cinquena força a Barcelona, al darrere del PSC, mentre que a ciutats importants de l’àrea metropolitana com ara Cornellà, l’Hospitalet, Sant Boi i el Prat ocupen la quarta posició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona