Política

Setge al procés sobiranista

Junqueras referma que és “un home de pau i diàleg”

El líder d’ERC demana en el seu torn de paraula que el deixin en llibertat per poder representar els seus electors i estar amb la família

La decisió de la sala d’apel·lacions del Tribunal del Suprem no es coneixerà abans de demà divendres

El vicepresident del govern, Oriol Junqueras, ha refermat aquest dijous al Tribunal Suprem (TS) la seva aposta per una solució “negociada i pacífica” a la situació política catalana. El president d’ERC ha comparegut aquest matí a la sala d’apel·lacions de l’alt tribunal davant els tres magistrats que han de revisar la seva situació d’empresonament preventiu.

Al final de la sessió el líder república ha pogut fer ús del seu torn de paraula, segons ha explicat el seu advocat, Andreu Van den Eynde. Ha reafirmat davant els jutges el seu “compromís personal” amb la via pacífica basat en les seves “conviccions morals i cristianes. En aquest sentit, ha afirmat que ell és “un home de pau que busca el diàleg”.

El polític català ha demanat que el deixin en llibertat per estar amb la seva família i poder representar els eus electors després d’haver estar elegit diputat a les eleccions del 21 de desembre i gestionar una situació que requereix “cintura política”.

En una atenció als mitjans després de la vista, l’advocat de Junqueras s’ha mostrat satisfet per com s’ha desenvolupat la sessió. Van den Eynde ha criticat que la Fiscalia ha volgut “avançar el judici” i “discutir només sobre el fons de la qüestió”. La defensa ha recordat que la vista era només per resoldre sobre la situació personal de Junqueras. Segons ell, “si la sala entén que això no és un avançament del judici entendrà els arguments de la defensa”.

La fiscalia ha mantingut la petició de presó per entendre que existeix risc de reiteració delictiva. També ho ha sol·licitat l’advocat del partit d’extrema dreta VOX, Javier Ortega, que exerceix l’acusació popular.

La decisió no se sabrà avui

De moment es desconeix quan es farà pública la decisió sobre l’alliberament o no de Junqueras, si bé ja és segur que no arribarà almenys fins demà divendres. Es tres magistrats, Miguel Colmenero, Alberto Jorge Barreiro i Francisco Monterde, han començat a deliberar després de la vista. S’hi han estat una hora i mitja, però han decidit donar per acabada la reunió i, per tant, la decisió no es coneixerà avui. El Suprem ha anunciat que està previst que aquest divendres al matí es reprengui la deliberació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona