Política

Setge al procés sobiranista

ERC anuncia que portaran la situació de Junqueras a institucions europees

Sergi Sabrià lamenta “profundament” la decisió del Suprem de mantenir el vicepresident a la presó

El portaveu republicà considera que la resolució “no s’aguanta per enlloc jurídicament”

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha lamentat “profundament” la decisió del Tribunal Suprem (TS) de mantenir la presó provisional al president del partit, Oriol Junqueras. El dirigent republicà ha anunciat que la formació recorrerà a les institucions europees. El TS ha decidit aquest divendres mantenir en presó provisional el vicepresident del govern destituït per l’Estat.

En una entrevista a l’ACN, Sabrià ha admès que la decisió no els sorprèn, però ha creu que jurídicament “no s’aguanta per enlloc”. El republicà ha apuntat que la presó era revisable i que el mateix Junqueras ha tornat a deixar clar que és “un home de pau i que està disposat a treballar en una relació amb l’Estat per aconseguir els objectius polítics als que ERC mai renunciarà”. “No entenem en cap cas la decisió que s’ha pres”, ha insistit.

És per això que els republicans continuaran “batallant” davant el Tribunal Suprem i també portarà el cas a instàncies europees, per aconseguir que “quan abans millor, Junqueras pugui estar a casa seva amb els seus i fent política” pel país.

Sabrià s’ha mostrat confiat que almenys es pugui fer efectiva la petició de traslladar Junqueras a una presó catalana. Ha dit que això no satisfà les seves expectatives però sí permetria una millora “importantíssima” de cara a la seva família i a la “garantia” dels seus drets polítics.

Els magistrats del Suprem Miguel Colmenero (que és el ponent), Alberto Jorge Barreiro i Francisco Monterde han dictat una interlocutòria on, per unanimitat, argumenten que existeixen indicis de delicte de rebel·lió, sedició i malversació. També justifiquen que hi ha “risc rellevant” de reiteració delictiva perquè no hi ha “cap element” que permeti a la sala entendre que Junqueras “té la intenció d’abandonar la via seguida fins ara”.

La decisió judicial arriba després de la vista que va tenir lloc aquest dijous al TS, en la que la defensa de Junqueras sol·licitava la seva llibertat i apel·lava al compromís del líder republicà per la negociació política i les vies pacífiques. També argumentava que el clima a Catalunya s’ha calmat i que s’ha de garantir el seu dret de participació política perquè ha estat escollit diputat en les eleccions del 21 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona