Política

Setge al procés sobiranista

Puigdemont: “Ja no són presos polítics, són ostatges”

El líder de JxCat afirma que la interlocutòria del TS que manté Junqueras a la presó “és un escàndol que fa avergonyir qualsevol demòcrata”

El president recorda que “han apostat sempre per la via pacífica i el diàleg” i que “ les urnes han parlat tres vegades inequívocament”

El cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, ha denunciat aquest divendres que Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ja no són només presos polítics sinó “ostatges” de l’Estat espanyol.

El president ha reaccionat amb una sèrie de missatges a les xarxes socials a la decisió del Tribunal Suprem (TS) de tombar el recurs d’apel·lació del vicepresident Junqueras, on demanava que se li aixequés la mesura cautelar de presó. Els magistrats han decidit per unanimitat mantenir-lo empresonat perquè consideren que hi ha indicis de delictes de rebel·lió, sedició i malversació i un “risc rellevant” de reiteració delictiva.

Per Puigdemont, “la interlocutòria del Tribunal Suprem és un escàndol que fa avergonyir qualsevol demòcrata amb un mínim sentit de la justícia”. “Cal donar, més que mai, tot el nostre suport al vicepresident”, demana .

El líder de JxCat denuncia que els presos polítics catalans continuen tancats malgrat que els sobiranistes han “apostat sempre per la via pacífica i el diàleg” en el “conflicte a resoldre entre Catalunya i Espanya” i, a més, “les urnes han parlat tres vegades inequívocament” a favor de les forces independentistes.

És per això que afirma que Junqueras, el conseller Joaquim Forn, l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, “ja no són presos polítics, són ostatges”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona