Política

Les Corts Valencianes demanen a Camps que deixi el consultiu

La fiscalia estudiarà les declaracions del cas Gürtel per valorar si investiga l’expresident pel finançament il·legal

Les Corts Valencianes van aprovar ahir una proposició no de llei impulsada pel grup de Compromís per instar l’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps a abandonar el seu càrrec al consell jurídic consultiu (CJC), del qual és membre com a ex-cap de govern i en virtut de la llei de l’estatut d’expresidents. La proposta va ser votada a favor per tots els grups tret del PP, que es va abstenir.

La proposició aprovada insta Camps a renunciar a la seva condició de membre del CJC i a totes les prerrogatives “per haver incorregut en actes que no es corresponen amb la necessària dignitat de la institució”.

Camps està citat com a investigat en el cas Valmor sobre irregularitats en l’organització de la Fórmula 1 a València –ahir li van desestimar un recurs per evitar haver de declarar– i ha estat clarament assenyalat durant el transcurs del judici del cas Gürtel com el responsable del finançament il·legal del PPCV.

De fet, la fiscalia general del l’Estat va anunciar ahir que els fiscals d’anticorrupció “estudiaran la transcendència de les declaracions del judici relacionades amb Francisco Camps quan acabin les sessions i puguin ser valorades en el conjunt” per valorar si investiga l’expresident pel suposat finançament il·legal del PP valencià.

L’ex-secretari general dels populars al País Valencià Ricardo Costa va declarar en comparèixer com a acusat al judici de la Gürtel que Camps i l’expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino van encarregar que es paguessin amb diner negre procedent d’empresaris les campanyes electorals del partit els anys 2007 i 2008.

El PP sent “vergonya” i demana “perdó” per la corrupció

El portaveu del PP al Congrés, Rafa Hernando, es va mostrar “perplex” per les declaracions del cas Gürtel en què s’admetia el finançament il·legal del seu partit i ho va considerar, per fi, una “vergonya i una desgràcia”, motiu pel qual també va demanar perdó a les persones que “de bona fe” han votat el PP. Ara bé, el portaveu popular va evitar generalitzar i va defensar que es tracta de “casos concrets” i va defensar que tot plegat va passar fa onze anys. Hernando va recordar que han endurit la llei per perseguir la corrupció i que els que han comès presumptes irregularitats “estan asseguts als tribunals”. A més, també va al·legar que Ricardo Costa mai abans els havia confessat cap irregularitat i creu que “canvia la versió” per evitar una condemna alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona