Política

Suport als presos polítics

El PSC colomenc aprova acostar els presos polítics

Va votar una moció de SOM Gramenet que també en reclama l’excarceració

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, liderat per l’alcaldessa, Núria Parlon, que governa amb majoria absoluta, va donar suport en el ple de dilluns a una moció presentada pel grup de SOM Gramenet que reclama l’acostament de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Joaquim Forn i Oriol Junqueras a centres penitenciaris catalans, qualifica de “desproporcionada” la decisió de mantenir-los en presó preventiva i en reclama l’excarceració. El mateix text qualifica de “càstig social” l’allunyament penitenciari i manté que vulnera drets reconeguts pel dret internacional.

El portaveu del PSC, Esteve Serrano, va justificar el vot afirmatiu del seu grup qualificant de “càstig excessiu” la presó preventiva i va assegurar que aquesta mesura hauria de tenir caràcter excepcional. Serrano també va dir que el seu acostament a presons catalanes és una “qüestió de drets humans”. El portaveu socialista va assegurar que el PSC “respecta les decisions judicials i continua creient en la separació de poders”, però va reclamar el dret de discrepar-ne.

L’alcaldessa, que no va participar en el debat de la moció durant el ple, va expressar-se ahir les xarxes socials, on va donar suport a un manifest signat per gairebé una vintena d’intel·lectuals i exdirigents d’esquerres en contra de la presó preventiva dels dirigents independentistes perquè la consideren “desproporcionada i injustificada”. Aquest manifest està signat, entre d’altres, per l’exlíder del PSC Raimon Obiols; l’exconseller de Justícia i expresident de Ciutadans pel Canvi (CpC), Josep Maria Vallès; els exdiputats de Catalunya Sí que es Pot Joan Coscubiela, Lluís Rabell i Gemma Lienas, i els exdirigents socialistes Laia Bonet i Jordi Font.

El text de la moció es va aprovar amb els vots favorables dels grups municipals de SOM Gramenet, el PSC i Gent d’Esquerres-ICV-EUiA. Els grups del PP i Ciutadans hi van votar en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia