Política

Setge al procés sobiranista

Citació de la Guàrdia Civil al primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Celrà

Josep Bartis es va trobar la notificació a casa

Va trucar a la policia per saber-ne el motiu, no li van dir i ja ha avançat que no anirà a buscar la citació a la comandància

Continua el degoteig de citacions emeses per la Guàrdia Civil en relació amb el procés d’autodeterminació. Dimecres, el primer tinent d’alcalde de Celrà, Josep Bartis (CUP), quan va arribar a casa va trobar una notificació de la Guàrdia Civil a la bústia. En el document li requerien que es posés en contacte amb la unitat de la policia judicial de la comissaria de Girona. Bartis va trucar aleshores a l’alcalde, Dani Cornellà, per explicar-li el fet. La primera intenció dels dos va ser saber el motiu de la notificació, si bé en aquell moment van veure que l’oficina de la Guàrdia Civil ja era tancada al públic. El regidor va esperar per tant fins l’endemà al matí per trucar a la caserna, situada al carrer Emili Grahit de Girona. Bartis va preguntar dijous per telèfon amb quin propòsit li havien deixat la notificació. La Guàrdia Civil es va limitar a comentar-li que havia de passar per les dependències policials a recollir una citació. Quan durant la conversa l’edil va demanar quin era precisament el motiu de la citació no l’hi van voler concretar i, per això, ja va avançar que refusava d’anar-la a buscar.

Tant Bartis com Cornellà lamenten que la citació sigui molt probablement “per raons polítiques lligades a l’independentisme” i sospiten que pot estar relacionada amb la celebració del referèndum del passat 1 d’octubre. Aquesta hipòtesi està reforçada perquè una persona d’un municipi veí de la llera del Ter, vinculada a l’ANC, també ha rebut una notificació semblant.

A banda, la Guàrdia Civil havia citat a declarar ahir el director esportiu de l’Uni Girona, el veí de Celrà Pere Puig, militant de la CUP. L’origen és la denúncia que va interposar el 19 de febrer un ciutadà de l’Estartit que apareixia en un vídeo difós en un grup tancat d’una xarxa social despenjant llaços grocs a Viladamat. L’enregistrament l’hauria fet una tercera persona que, segons el denunciant, el va increpar mentre retirava els llaços i després va penjar el document audiovisual a la xarxa. El denunciant assegura que arran de la difusió del vídeo li han fet pintades a casa i ha rebut amenaces. Una provindria d’una trucada que s’hauria realitzat amb un telèfon vinculat al club esportiu de bàsquet i que s’atribueix presumptament a Puig. “Es dona la paradoxa que el denunciant ha fet apel·lacions al franquisme i comentaris racistes però mai no se l’ha perseguit”, remarca l’advocada de Puig. En canvi, hi afegeix que “aquells que exerceixen el seu dret a la participació política són perseguits policialment i judicialment”.

LA FRASE

Sospitem que la citació pot estar relacionada amb la celebració del referèndum de l’1-O
Josep Bartis (CUP)
regidor de celrà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia