Política

tribunals

procés sobiranista

La Fiscalia no demanarà reactivar les euroordres de detenció fins que el jutge dicti l’escrit de processament

Vol esperar a què Llarena acabi la instrucció de la causa per demanar que s’arresti i entregui Puigdemont, Ponsatí, Puig, Comín, Serret i Gabriel

La Fiscalia no demanarà al jutge del Suprem Pablo Llarena que reactivi les ordres europees de detenció i entrega contra Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Antoni Comín, Meritxell Serret i Anna Gabriel fins que dicti la interlocutòria de processament. És a dir, el ministeri públic vol esperar que el jutge acabi tota la instrucció i processi tots els investigats.

En l’escrit de processament, el jutge instructor fixa els delictes pels quals tots els investigats aniran a judici. En un comunicat, avança que serà en aquest moment quan es valorarà tornar a sol·licitar al Suprem que demani a les policies europees que detinguin i entreguin davant la justícia espanyola tots els investigats que estan, actualment, fora de l’Estat.

La magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela va ser la primera en dictar una ordre de detenció quan Puigdemont i la resta de consellers van marxar a Bèlgica i no van anar a declarar el passat 2 de novembre. Quan la causa va passava mans del Suprem, però, el jutge instructor Pablo Llarena va desactivar les euroordres per por que tots ells fossin lliurats a la justícia espanyola per menys delictes que la resta d’investigats a la causa.

La Fiscalia també va sol·licitar al jutge Pablo Llarena que reactivés aquesta euroordre quan el president destituït, Carles Puigdemont, es va traslladar a Dinamarca a fer una conferència. Llarena, però, no va fer cas de la petició de la Fiscalia argumentant que el que buscava Puigdemont amb aquest viatge era “provocar” la seva detenció.

La darrera en fer el pas de marxar fora de l’Estat i no acudir a la cita judicial ha estat Anna Gabriel (CUP), citada al Suprem al febrer. Gabriel està actualment a Ginebra (Suïssa) i ni la Fiscalia ni el Suprem havien fet fins al moment cap pas per demanar la seva detenció.

Actualment, Puigdemont, Puig, Serret i Comín continuen a Bèlgica, mentre que fa pocs dies Clara Ponsatí es va reincorporar com a professora a la Universitat de Sant Andrews, a Escòcia (Regne Unit).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona