Política

Acaba l’escorcoll a la seu d’Òmnium després de gairebé dotze hores

La Guàrdia Civil s’hi ha presentat a les vuit del matí i han marxat cap a dos quarts de vuit

Els agents han sortit de la seu amb algunes caixes de cartró

La Guàrdia Civil ha acabat l’actuació a la seu d’Òmnium Cultural després de gairebé dotze hores d’escorcoll.

Els agents s’han presentat cap a les vuit del matí a la seu de l’entitat , al carrer Diputació de Barcelona, per buscar-hi documentació vinculada a les finances de l’entitat, com ara factures i pagaments a proveïdors. Els membres de la Guàrdia Civil que han participat al dispositiu han sortit poc després de dos quarts de vuit del vespre amb caixes de cartró. Les han carregades a cotxes policials no logotipats i han marxat del lloc.

La diligència forma part de la investigació del Jutjat número 13 de Barcelona sobre els preparatius de l’1-O, i té com a objectiu intentar esbrinar si es va pagar el referèndum a través de subvencions a entitats com Òmnium.

Des de primera hora del matí l’escorcoll de la seu d’Òmnium s’ha fet en presència dels treballadors de l’entitat que hi havia quan han arribat els agents de la Guàrdia Civil. Cap a les tres de la tarda alguns d’aquests treballadors han marxat a casa. Al voltant de tres quarts de cinc de la tarda n’han sortit tres agents de paisà, que han marxat amb un cotxe no logotipat sense endur-se res. Durant les actuacions, a dins la seu hi ha hagut una desena de treballadors de l’entitat, així com diversos dirigents.

L’entrada de la Guàrdia Civil ha estat autoritzada pel jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona. El jutge ha advertit en la part final de la interlocutòria que es podia detenir a qui dificultés la feina del cos de seguretat, tant dins com fora de l’edifici. Així, determinava que “de la mateixa manera, s’autoritza l’adopció de qualsevol mesura, fins i tot la detenció, contra tots aquells que intentin impedir, obstaculitzar o evitar la pràctica de les diligències acordades”.

A més, fonts d’Òmnium han explicat a l’ACN que el cap del dispositiu de la Guàrdia Civil ha recordat verbalment als treballadors que hi havia a la seu d’Òmnium que el seu president està a presó justament per haver impedit una diligència policial. Per això, des d’Òmnium s’ha instat a no concentrar-se davant de la seu i, en canvi, fer una manifestació a la plaça Sant Jaume a les 6 de la tarda.

La Guàrdia Civil també ha escorcollat aquest dijous el despatx del secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, Antoni Molons, a la seu de la Generalitat, en el marc de la mateixa causa contra l’1-O. Molons ha estat unes hores detingut però finalment ha estat deixat en llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia