Política

Fernàndez i Alsina s’alien per situar Canadell de dos de l’ANC contra Minoves

La renúncia del cap de premsa a ocupar el càrrec per enfortir Canadell confirma la pugna entre “oficialistes” i “renovadors” més enllà de Paluzie

La confirmació pública del president del Ciemen, David Minoves, que presentarà la seva candidatura a vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), un cop Paluzie ha acceptat liderar l’entitat, va desencadenar ahir el penúltim moviment públic per barrar-li el pas i situar en el càrrec Joan Canadell, del Cercle Català de Negocis (CCN). Canadell ja té el suport de l’altre candidat del CCN, David Fernàndez. El darrer moviment públic hauria de ser la confirmació personal de Canadell d’aspirar al càrrec.

Assolit el consens general sobre la presidència de l’economista Elisenda Paluzie, ara la pugna es trasllada a la segona línia i es confirmen les aliances que es van evidenciar en plena campanya coincidint amb la decisió de la junta electoral d’excloure el periodista Antonio Baños per haver participat en una tertúlia política. En aquell moment ja es va conèixer la llista de candidats que promocionava un històric de l’entitat, Pere Pugès, en la qual demanava el vot per a Alsina, Canadell i Fernàndez, entre d’altres, contra David Minoves però també contra Elisenda Paluzie i Pep Cruanyes, als quals considerava minovistes –Minoves era l’únic d’ells que es presentava al secretariat per aspirar a la presidència– i acusava de respondre als interessos d’ERC.

No és una pugna nova perquè Pugès i altres històrics com ara Jaume Marfany ja havien fet campanya a favor de Jordi Sànchez en les eleccions anteriors a l’ANC contra Liz Castro, Agustí Alcoberro, Quim Torra o Antonio Baños. De fet, l’exclusió de Baños, aquest cop, ha estat interpretada pels “renovadors” com un gest partidista de la junta electoral.

Així, el cap de premsa de l’ANC, Adrià Alsina, anunciava ahir que “per facilitar el consens” renunciava a aspirar a la presidència i la vicepresidència perquè Elisenda Paluzie i Joan Canadell ocupessin els càrrecs com a secretaris nacionals més votats per les bases dissabte passat. Era la resposta a la confirmació oficial que David Minoves aspiraria a la vicepresidència. Per Minoves, la legitimitat de Paluzie en el lideratge és indiscutible però manté que hauran de ser els 77 secretaris nacionals els que triïn la resta de càrrecs orgànics aquest dissabte en el ple de Sant Cugat del Vallès. Minoves defensa que el fet que Paluzie, ell mateix o Pep Cruanyes hagin estat més votats pels socis que David Fernàndez o Adrià Alsina evidencia la voluntat de renovació de les bases.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona