Política

POLÍTICA

La Guàrdia Civil assenyala el paper “extraordinàriament rellevant” de Turull en el procés

L’institut armat espanyol entrega a Llarena un informe extens amb descripcions individualitzades de la participació de cadascun dels investigats

La Guàrdia Civil ha entregat al jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena un informe extens i detallat (de més de 250 folis) on recull, de manera individualitzada, el paper de cadascun dels 28 investigats a la causa per rebel·lió i sedició. A l’informe, segons informen diversos mitjans, l’institut armat assenyala que l’actual candidat a president, Jordi Turull, va tenir un paper “extraordinàriament rellevant” en el procés i la declaració d’independència. L’informe policial situa el conseller destituït en sis reunions “clau” i hi hauria tres trucades que, segons aquestes publicacions, l’incriminarien. L’informe s’ha elaborat en base a l’agenda personal de Josep Maria Jové (intervinguda al setembre), correus electrònics, escoltes telefòniques i manifestacions fetes pels mateixos investigats. El document pot sostenir bona part de l’argumentació que el jutge Llarena plasmi en les interlocutòries de processament, que donarà a conèixer divendres. Aquestes interlocutòries marcaran els delictes pels quals es processa els investigats i se’ls envia a judici.

En aquest informe, la Guàrdia Civil detalla la participació dels que considera els cervells de l’1-O i de la declaració d’independència. Així doncs, fixa un primer nivell d’implicació (el que coneix com el ’comitè estratègic’, segons el document EnfoCats) i un segon nivell organitzatiu (’comitè executiu’).

Al capdamunt de la piràmide jeràrquica que detalla la Guàrdia Civil hi hauria Carles Puigdemont, Oriol Junqueras o Raül Romeva. Segons el que avancen diversos mitjans, la Guàrdia Civil es referiria a Puigdemont com “màxim responsable” –juntament amb Junqueras- d’activar la via unilateral per declarar la independència i també encarregats d’organitzar l’1-O amb Romeva.

El document policial situa en el ’comitè estratègic’ Junqueras i Puigdemont, juntament amb 17 persones més. En un segon nivell estaria situat el ’comitè executiu’ que, segons la Guàrdia Civil, estaria liderat per Turull, candidat a la presidència de la Generalitat. Li atribueixen un paper “extraordinàriament rellevant” i s’hi refereixen com una persona “de molta importància i tremendament propera al procés”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona