Política

Càrregues dels Mossos a la Delegació del Govern

Milers de persones es concentren als carrers de Barcelona

Almenys cinc ferits lleus en incidents amb el cordó policial que defensa el perímetre de la Delegació del Govern

Moments de tensió als voltants de la Delegació del Govern a Barcelona entre efectius dels Mossos d’Esquadra, que intenten mantenir el perímetre de seguretat, i milers de manifestants que volen superar el cordó policial, amb tensió i empentes, en protesta per l’empresonament de líders del procés. Els Mossos d’Esquadra han fet ús de les seves porres.

Milers de persones han respost avui divendres a la crida de les entitats sobiranistes i s’han concentrat a la plaça de Catalunya i als Jardinets de Gràcia –en aquest cas convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR)–, en protesta per la decisió del Suprem d’enviar a la presó el candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Turull, els exconsellers Josep Rull, Dolors Bassa i Raül Romeva i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

Des de plaça Catalunya i els Jardinets de Gràcia, milers de persones s’han dirigit cap a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya –situada a la cantonada dels carrers Mallorca i Roger de Llúria– on els Mossos havien establert als carrers adjacents un perímetre de seguretat per blindar l’edifici. El grup que pujava des de la Plaça Catalunya per Roger de Llúria ha estat aturat pel cordó policial a l’alçada del carrer València. Segons informacions d’Efe, alguns grups han intentat excedir la línia policial i alguns agents de la policia autonòmica han utilitzat les seves porres per mantenir el perímetre de seguretat, que en ocasions ha estat superat puntualment.

Enmig d’escenes de tensió, els concentrats, alguns dels quals han cremat fotografies del Rei, corejaven consignes com “llibertat presos polítics” i “fora les forces d’ocupació”.

En un missatge a les xarxes socials, els Mossos d’Esquadra han demanat als participants en la protesta que segueixin les instruccions policials i no intentin traspassar les línies policials del dispositiu de seguretat que han establert entre els carrers Mallorca, Roger de Llúria, Pau Claris i València.

Enmig de moments de tensió i empentes, alguns agents dels Mossos d’Esquadra han utilitzat les seves porres per evitar que els concentrats excedissin el cordó de seguretat que han establert als carrers adjacents a la Delegació del Govern.Cap a les 22.15 hores, efectius dels Mossos d’Esquadra han disparat salves i han ensenyat als concentrats escopetes llançadores de projectils de precisió segons informa Efe. Aquestes escopetes substitueixen les antigues escopetes de pilotes de goma que a Catalunya estan prohibides des de l’any 2014 després d’un acord del Parlament. Per la seva banda, els concentrat han cridat els efectius policials consignes com ara “fora les forces d’ocupació”.

A la confluència dels carrers Mallorca i Bruc, on també s’han viscut moments de tensió, l’exdiputat de la CUP Antonio Baños s’ha situat en primera línia per rebaixar la tensió i ha demanat als concentrats que es calmessin i retrocedissin uns metres per deixar distància amb el cordó dels Mossos.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès cinc persones per ferides de caràcter lleu produïdes durant els incidents ocorreguts en la concentració a Barcelona al costat de la Delegació del Govern a Catalunya en protesta per l’empresonament de líders del procés.

Segons ha informat el SEM, les cinc persones ateses per ara presentaven lesions de caràcter lleu. Alguns dels ferits tenien hematomes a les cames com a efecte de cops de porra i un presentava un tall a la cara. Quatre dels ferits han estat traslladats a centres hospitalaris per rebre atenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia