Política

POLÍTICA

Paluzie, escollida nova presidenta de l’ANC

L’historiador Pep Cruanyes acompanyarà l’economista al capdavant de l’entitat

El secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha elegit presidenta l’economista Elisenda Paluzie, amb 71 vots a favor i dos en blanc, segons han informat fonts de l’entitat sobiranista. La renovació de la cúpula de l’ANC es decideix aquest dissabte en una reunió a Sant Cugat del Vallès a la que han assistit 73 dels 77 membres del secretariat de l’entitat, els qui van ser elegits pels afiliats en una consulta celebrada dissabte passat.

Paluzie ha rebut el suport de pràcticament tots els secretaris que s’han reunit aquest dissabte al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès. “És un dia difícil”, ha reconegut la nova presidenta, tot expressant el seu reconeixement pels polítics empresonats i exiliats “pel sacrifici que estan fent”. No obstant això, ha volgut deixar clar que “aquesta batalla la guanyarem i seguirem treballant sense descans per fer efectiva la República catalana”.

En aquesta línia, Paluzie ha reconegut que el fet que els seus antecessors en el càrrec, Carme Forcadell i Jordi Sànchez, siguin a presó preventiva no l’espanta. “Ja poden amenaçar, escapçar-nos... Per cada persona que escapcin en sortirà una altra”, ha dit, tot assegurant que no té cap por en seguir defensant “la llibertat del nostre poble”. Així ha assegurat que la nova cúpula de l’Assemblea no farà “cap pas endarrere”. “Des del derrotisme no sumarem, però amb força aconseguirem la victòria”, ha afegit.

L’historiador Pep Cruanyes ha estat escollit com a nou vicepresident de l’ANC. Després de l’elecció, aquest migdia, de la professora d’economia de la UB, Elisenda Paluzie, com a presidenta restava encara pendent per decidir qui seria la seva mà dreta. Finalment no ha estat ni el cofundador del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell, ni el president del CIEMEN i membre d’ERC, David Minoves.

Tots dos van quedar en segona i tercera posició en els comicis celebrats el passat 17 de març entre els socis, en els que Cruanyes va quedar en quart lloc. Completen l’executiva del secretariat Nacional de l’ANC Montserrat Rosell, que serà la nova secretària, i Joaquim Arnau, que assumirà les funcions de tresorer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona