Política

Noves accions dels CDR a les carreteres coincidint amb l’operació sortida

Diverses marxes lentes provoquen algunes cues a les Terres de l’Ebre

Els activistes aixequen les barreres del peatge de l’AP-2 a Montblanc

Talls de carretera a Puigcerdà per una manifestació

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han protagonitzat noves accions aquest dijous a la tarda a diversos punts de la xarxa viària catalana.

A les Terres de l’Ebre s’han produït “marxes lentes” per les carreteres de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Baix Camp coincidint amb l’increment del flux de trànsit per l’arribada de turistes. Una trentena de vehicles han sortit des de Móra la Nova i s’han repartit per cobrir tres rutes diferents en grups i repetint-les de forma cíclica.

Un grup s’ha dedicat a cobrir en diverses ocasions el trajecte entre Móra la Nova-Tivissa-L’Hospitalet de l’Infant, per la carretera C-44; un altre s’ha dirigit per la N-420 fins el Coll del Moro, a Gandesa. Des d’allí, s’han dividit en dos: uns han circulat fins a Móra d’Ebre i han tornat, per la N-420, mentre que la resta s’han desviat cap a Pinell de Brai per la C-43, efectuant també aquest circuit d’anada i tornada en diverses ocasions.

Les marxes han provocat algunes cues puntuals sense arribar a causar retencions destacables.

D’altra banda, cap a un quart de set s’ha tallat la sortida 8 de l’autopista AP-2, al terme municipal de Montblanc (Conca de Barberà), segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Els CDR han fet en aquest punt una acció durant la qual han aixecat les tanques del peatge perquè els conductors passessin sense pagar. Davant aquesta situació, els responsables de la infraestructura han decidit tancar la sortida, que no s’ha reobert fins a les vuit. Mentrestant, la concessionària ha desviat els accessos a Montblanc a les sortides 7 i 9.

Talls a Puigcerdà

Cap a la mateixa hora ha arrencat una altra manifestació, en aquest cas a Puigcerdà, que ha obligat a tallar l’N-260 i l’N-152 a Puigcerdà.

Més de 300 persones han tallat la carretera N-152 des de l’accés a Puigcerdà al tram de la via que discorre pel seu centre urbà. Ha estat en el marc d’una caminada per protestar contra l’empresonament de Carles Puigdemont i d’altres polítics catalans independentistes. Els manifestants han sortit poc abans de dos quarts de set de la tarda d’aquest dijous en un ambient festiu i pacífic des de la rotonda d’entrada a la capital de la Cerdanya -venint des de la Seu d’Urgell o el Túnel del Cadí- i s’han dirigit fins a la frontera amb França. Allà hi han arribat poc abans de les set de la tarda, quan han tornat a bloquejar tant aquest pas com l’accés a Llívia per l’N-154. El trànsit a les carreteres N-152 i N-154 al seu pas per Puigcerdà s’ha reobert deu minuts abans de les nou del vespre

La mobilització, convocada pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de la Cerdanya, s’emmarca dins d’un seguit d’accions reivindicatives que es duran a terme a la comarca fins aquest diumenge.

Concentració pels presos al port de Comiols

Unes 200 persones s’han reunit aquest dijous al migdia, al port de Comiol, principal via d’entrada al Pallars, per reclamar la llibertat dels presos polítics.

La jornada ha començat amb un aperitiu i ha seguit amb una paella. S’ha aprofitat l’acte per recaptar fons per la caixa de solidaritat. Finalitzat el dinar, els assistents s’han apropat a tocar de la carretera C-1412b per saludar a tots vehicles que passaven direcció al Pallars. Els concentrats han exhibit pancartes en les quals s’hi podia llegir “Benvinguts al Pallars, República de Catalunya’ o ’Llibertat presos polítics”.

La concentració s’ha organitzat amb l’objectiu que la gent que puja al Pallars de vacances és solidaritzes amb aquells que no tenen vacances perquè estan a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

euskadi

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts