Política

Milers de persones surten al carrer arreu del país contra la persecució als CDR

Unes 3.500 persones es concentren a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

Centenars de veïns de Viladecans i Esplugues es manifesten contra l’actuació policial als dos municipis del Baix Llobregat

Milers de persones s’han manifestat aquest dimarts arreu de Catalunya per expressar el seu rebuig a la persecució judicial i policial dels anomenats Comitès de Defensa de la República (CDR).

Uns 3.500 manifestants (segons la Guàrdia Urbana) s’han concentrat cap a les vuit del vespre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar per les detencions de la Guàrdia Civil i dels Mossos d’Esquadra de persones vinculades amb els CDR i amb protestes independentistes com la del passat 30 de gener a l’exterior del Parlament. Molts dels concentrats han exhibit cartells amb el lema Jo soc CDR. Durant la protesta s’han escoltat consignes com “Vosaltres, feixistes sou els terroristes”, “No som terroristes, tallem autopistes” i “Nosaltres som els CDR”. Els assistents han encès els llums dels mòbils en solidaritat amb els detinguts. A més, han cantat Els Segadors, L’Estaca i La Gallineta, entre altres cançons.

Unes 700 persones més (segons la Policia Municipal) s’han concentrat a la mateixa hora a la Plaça del Vi de Girona, on s’ha llegit un manifest. El text reclama una “estratègia de confrontació unitària” contra l’Estat espanyol amb “la desobediència, la mobilització civil i la vaga general” com a principals eines. Durant la protesta, que ha acabat sota la pluja, també s’ha criticat durament la justícia espanyola. “Demà podríem ser qualsevol de nosaltres”, ha alertat el president local d’Òmnium, Sergi Font, tenint en compte les acusacions que atribueixen als detinguts aquest dimarts.

També hi ha hagut protestes a Viladecans i Esplugues de Llobregat, dos dels municipis on s’ha desenvolupat l’operació Cadera de la Guàrdia Civil.

Mig miler de persones han participat en la mobilització a Esplugues per expressar el seu suport al veí buscat per la Guàrdia Civil busca i a qui la Fiscalia de l’Audiència Nacional acusa de terrorisme i rebel·lió per la seva vinculació amb els CDR. La policia espanyola s’ha personat a casa d’aquest veí del municipi aquest dimarts a quarts de vuit del matí per detenir-lo per haver dut a terme tasques de “coordinació” en els denominats CDR, però no l’ha localitzat. Els manifestants han recorregut els carrers d’aquest municipi del Baix Llobregat cridant consignes com “totes som CDR”, “això no és democràcia és una dictadura” o “llibertat presos polítics”. La protesta ha acabat davant l’Ajuntament on han llegit un manifest i han cantat Els Segadors i L’estaca.

A Viladecans, més de 300 persones s’han concentrat davant l’Ajuntament per rebutjar la detenció d’una veïna a qui la Fiscalia de l’Audiència Nacional acusa de terrorisme i rebel·lió com a presumpta “coordinadora” dels CDR. Pancartes reclamant el seu alliberament i defensant l’activitat dels CDR, crits de “Llibertat presos polítics” i una infinitat de cartells amb el lema Viladecans vol democràcia han omplert la plaça de la Vila. La concentració també ha acabat aquí amb el cant d’Els Segadors i de L’estaca.

La pluja no ha aturat les 400 persones que s’han concentrat a la plaça de la Pau de Lleida, davant la subdelegació del govern espanyol a la capital del Segrià. Els Mossos d’Esquadra han blindat amb la col·locació de més d’un centenar de tanques l’accés dels manifestants a l’edifici, així com també de la premsa. Durant la concentració s’han sentit crits com ara “tots som CDRs”, “som gent de pau”, “llibertat, presos polítics” o “fora la justícia espanyola”, entre molts altres.

A Tarragona, més de 200 persones s’han concentrat a la Rambla Nova en defensa dels CDR en resposta a la crida feta a través de les xarxes socials. Els manifestants s’han aplegat al voltant de l’Estàtua dels Despullats i sota una intensa pluja, han corejat consignes com “Tots som CDR”, “Vosaltres, feixistes, sou els terroristes” i “Tarragona no té por”. Algunes persones han enganxat cartells reivindicatius a la base del monument. A la concentració hi han participat diversos regidors d’ERC, PDeCAT i CUP, així com del secretari primer de la Mesa del Parlament i diputat de JxCAT, Eusebi Campdepadrós.

Unes 150 persones s’han concentrat davant l’Ajuntament de Solsona per donar suport al veí de Navès arrestat aquest matí, juntament amb cinc persones més, per un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics per haver encerclat el Parlament el passat 30 de gener. L’arrestat, vinculat al CDR del Solsonès, ha quedat en llibertat després de prestar declaració a la comissaria dels Mossos de Solsona i està a l’espera que el citin al jutjat. Els concentrats han mostrat pancartes amb lemes com Soc CDR i Tots som CDR i s’ha llegit un manifest de suport als arrestats. Una integrant del CDR del Solsonès ha agraït en nom del veí de Navès que ha estat detingut les mostres de suport que ha rebut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona