Política

Afganistan

Almenys 48 morts en un atemptat suïcida atribuït a EI, a l’oest de Kabul

Almenys 48 persones van morir ahir i 112 més van resultar ferides en un atemptat suïcida contra un centre de registre de votants a l’oest de la capital afganesa de Kabul, segons l’últim balanç ofert per les autoritats. El portaveu del Ministeri de Salut Pública, Wahidullah Majroh, va indicar en un comunicat que 22 homes, 21 dones i 5 nens van morir per l’acció d’un suïcida quan esperaven per registrar-se en un centre electoral. Però “aquestes xifres no són definitives i podrien canviar”, va assenyalar el portaveu en el comunicat.

L’atac es va produir al voltant de les deu del matí, hora local (5.30 GMT) a l’àrea de Qala-i-Nazir, una zona de l’oest de la capital amb una gran població de minoria xiïta hazara, blanc habitual dels atacs d’Estat Islàmic (EI). Efectivament, l’acció va ser reivindicada per aquest grup en un comunicat difós a Telegram, l’autenticitat del qual ahir al vespre encara no havia estat verificada. En el text s’afirmava que un “màrtir” es va adreçar a un grup d’electors “heretges” i “politeistes”, i havia detonat una armilla amb explosius.

També ahir, al nord del país, un artefacte explosiu col·locat a la carretera va esclatar al pas d’un vehicle amb civils, prop d’un altre centre de registre electoral a la província de Baghlan. Tres dones, dos nens i un home van morir, i tres persones més van resultar ferides en l’explosió, d’acord amb un comunicat del Ministeri de Salut Pública.

El president afganès, Ashraf Ghani, va reaccionar condemnant els dos “atroços” atacs en un missatge a la xarxa social Twitter, en què també va anunciar que ha ordenat el suport de les institucions a les víctimes i els seus familiars. La setmana passada va començar el procés per actualitzar el padró per a les eleccions parlamentàries, ajornades durant més de tres anys i primera cita electoral des de les presidencials del 2014 al país asiàtic. Aquest any la capital afganesa ha estat víctima de diversos atemptats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona