Política

Puigdemont proposa Quim Torra com a candidat a la investidura

El president anuncia el nom del quart candidat a la investidura a través de les xarxes

El líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, ha proposat aquest dijous el diputat de la formació Quim Torra com a candidat a la presidència de la Generalitat.

El president ha anunciat aquest vespre el nom del quart candidat a la presidència a través d’un vídeo publicat a les xarxes socials .

Puigdemont lamenta en el vídeo que els tres candidats anteriors presentats per la seva formació, Jordi Sànchez, Jordi Turull i ell mateix, han estat “bloquejats” per l’Estat i no han vist respectats els seus drets polítics. En aquest sentit, ha valorat que l’independentisme ha donat “moltes oportunitats” al govern espanyol perquè entengui que la resposta al conflicte polític és el diàleg i no la “repressió” ni la “regressió de drets i llibertats”.

No obstant això, el seu grup ha constatat que el termini per formar govern arriba “al seu final” i per això ha decidit proposar Torra “amb l’esperança que reculli el nombre de vots suficients” perquè sigui investit i no pateixi “el fins ara sistemàtic bloqueig per part de l’Estat”. Puigdemont insta aquells qui han demanat evitar una repetició d’eleccions a contribuir ara a formar govern i evitar una eventual convocatòria.

Puigdemont ha subratllat que en Torra recaurà la “governació a l’interior”. Segons ell, el nou candidat tindrà la responsabilitat de defensar els drets nacionals de Catalunya davant d’un Estat “autoritari” i garantir el respecte pel mandat de l’1-O, ratificat el 21-D.

El cap de files de JxCat també ha avisat que ara s’enceta un període de “provisionalitat” marcat per les “condicions imposades per l’Estat”. En la lògica de la bicefàlia entre el govern “a l’interior” i a “l’exili”, Puigdemont conclou que l’existència del Consell per a la República ha de contribuir a desplegar el mandat de l’1-O.

Reunió a Berlín

El líder de JxCAT, Carles Puigdemont, s’ha reunit aquest dijous a Berlín amb Quim Torra i la portaveu del grup, Elsa Artadi, per tancar l’anunci de la nova candidatura, segons ha informat JxCat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona