Política

Un jutjat obre la porta a què els Mossos investiguin les converses de la Guàrdia Civil durant les càrregues de l’1-O a Girona

La interlocutòria també demana aclarir quin va ser el paper de la delegació del govern espanyol en la operació i per què els agents van anar a uns col·legis i no a d’altres

L’acusació popular, satisfeta que s’hagi admès la majoria de diligències que demànaven

El jutjat d’Instrucció 2 de Girona, que investiga les càrregues de l’1-O al territori, obre la porta a què els Mossos investiguin les converses dels agents de la Guàrdia Civil durant l’operatiu.

La querella per les actuacions policials durant la jornada del referèndum a Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva (Gironès) segueix endavant. La jutgessa que instrueix la causa l’ha admès formalment a tràmit pels delictes de tortures i lesions agreujades. En canvi, n’ha descartat un contra els drets individuals.

A més, l’acusació popular –exercida pels tres ajuntaments– ha aconseguit que s’admetin la majoria de les diligències que reclamava. Entre elles, que s’identifiquin els agents de la Guàrdia Civil i la policia espanyola que es van excedir; que s’aportin les imatges que els diferents mitjans de comunicació van captar, i També el vídeo de la càmera Go Pro que la policia espanyola va perdre durant l’actuació al Col·legi Verd.

El jutjat obre la porta a què els Mossos investiguin les converses de la Guàrdia Civil durant l’operatiu. Aquesta diligència, però, la condiciona als arguments que doni la Fiscalia, per tant, es decidirà més endavant.

La interlocutòria reclama saber quines van ser les instruccions que la delegació del govern espanyol va donar a les forces de seguretat, i conèixer els responsables d’aquestes indicacions. També vol que li expliquin per què es va triar uns col·legis determinats a l’hora de fer les càrregues.

Finalment, la jutgessa reclama l’informe policial que va emetre el coronel Diego Pérez de los Cobos, a la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i que va ser responsable del dispositiu policial per evitar el referèndum.

Satisfacció de l’acusació popular

El portaveu dels advocats voluntaris, Albert Carreras, considera “molt important” que s’hagin admès la majoria de les proves que havien demanat. “Això ens permetrà avançar en la investigació i en la querella”, ha afirmat en declaracions recollides per l’ACN.

Carreras ha destacat que les declaracions dels més de 200 afectats “han estat clau” perquè s’admetin aquestes proves. “Han fet prendre consciència que es tracta d’uns fets prou greus com per investigar-los”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona