Política

Cinc detinguts per una protesta del CDR de Lleida

Els acusen de desordres públics i dos van quedar lliures

El fiscal recorre contra l’arxivament del cas dels mestres

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir cinc persones a Lleida acusades de desordres públics durant la protesta convocada pels Comitès de Defensa de la República (CRD) el dia de la detenció del president Puigdemont, el passat 25 de març. Dos dels cinc detinguts van quedar en llibertat mentre esperen ser citats pel jutge. La policia catalana no descartava més detencions, segons l’ACN. Els CDR de Lleida van convocar ahir al vespre una concentració per rebutjar el que consideren unes detencions i citacions “arbitràries”. Va ser a la mateixa plaça de la Pau, davant la subdelegació del govern espanyol de Lleida.

La protesta convocada pels CDR davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida, el 25 de març passat, va tenir escenes de tensió entre manifestants i els Mossos, que van carregar diverses vegades per evitar que poguessin arribar fins a les portes de l’edifici.

D’una altra banda, la fiscalia de Barcelona ha presentat recurs davant l’Audiència de Barcelona contra la decisió d’un jutge de Martorell d’arxivar la seva denúncia contra cinc professors de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca que acusa d’humiliar fills de guàrdies civils amb comentaris sobre l’1-O.

Segons va informar ahir un portaveu de la fiscalia, el ministeri públic ha optat per presentar directament un recurs d’apel·lació davant l’Audiència perquè rectifiqui la decisió del titular del jutjat d’instrucció 7 de Martorell, que la setmana passada va decidir investigar tres docents denunciats i arxivar el cas per a cinc més. El fiscal es remet en el seu recurs a la doctrina del Tribunal Europeu de Drets Humans, que estableix que no pot acordar-se l’arxivament d’un cas sense practicar prèviament diligències d’investigació per aclarir els fets.

LA XIFRA

5
mestres de Sant Andreu
de la Barca. La fiscalia demana que es reobri la denuncia contra ells. En total són nou.

Quatre bombers als jutjats de Reus per una causa d’odi

Quatre dels nou bombers investigats per delictes d’odi després del referèndum van comparèixer ahir als jutjats de Reus. Amb crits de “No esteu sols”, prop d’un centenar de persones van rebre els bombers a l’entrada de la seu judicial, entre els quals integrants d’Avis per la Llibertat de Reus. Els advocats voluntaris de l’1-O confien que siguin les darreres diligències d’aquesta macrocausa que porta el jutjat d’instrucció 2 de Reus i demanaran l’arxivament de les actuacions.

D’una altra banda, el jutjat d’instrucció 2 de Tarragona va citar a declarar ahir vuit de les 39 persones investigades per la vaga del 8-N al Camp de Tarragona. Del total, només cinc van comparèixer davant el jutge. Els altres tres, entre els quals hi ha el regidor de la CUP de Reus Edgar Fernández, es van quedar a l’exterior perquè entenen que es tracta d’una “causa política”. La resta han estat citats entre el 18 i el 28 de maig. Tots estan acusats de delictes contra la seguretat del trànsit per les mobilitzacions, com ara per marxes lentes de vehicles. L’advocat Carles Perdiguero va explicar que han trobat “deficiències” en l’atestat de la policia espanyola i que “la seva acció pacífica està emparada en el dret de vaga”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona