Política

Un altre detingut a Lleida per la protesta convocada pel CDR el dia de la detenció de Puigdemont

Ja en són sis els arrestats per les concentracions del 25 de març

Se’ls acusa de desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat

Els Mossos d’Esquadra han detingut una altra persona aquest dimarts al matí amb motiu de la protesta convocada pels Comitès en Defensa de la República (CRD), el dia de la detenció de Carles Puigdemont, el passat 25 de març, a Alemanya. Es tracta d’un noi de 24 anys veí de Lleida, que a hores d’ara segueix a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la capital del Segrià.

Aquesta nova detenció se suma als cinc nois detinguts aquest dilluns, quatre veïns de Lleida i un d’Alcarràs, que van quedar en llibertat després de declarar a comissaria i que s’hauran de presentar davant del jutge quan siguin requerits. A tots sis se’ls acusa de desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat.

Mig miler de persones, convocades pels Comitès en Defensa de la República (CDR) de Lleida, es van concentrar aquest dilluns al vespre davant de la subdelegació del govern de l’Estat a Lleida per rebutjar les cinc detencions a la plaça de la Pau, el mateix lloc on es van concentrar el 25 de març.

Durant la protesta d’ahir dilluns els participants van desplegar una pancarta amb el lema La solidaritat és la nostra millor arma. Totes som CDR. Els Mossos havien blindat amb tanques l’accés a la subdelegació per evitar que els assistents poguessin trencar el cordó policial i arribar fins a les portes de l’edifici, tal com va succeir durant la concentració del dia en què es va detenir Puigdemont.

Detinguts per la protesta del 25 de març de 2018

La protesta convocada pels Comitès de Defensa de la República davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida, el passat 25 de març, va viure escenes de tensió entre els manifestants i els Mossos, que van carregar diverses vegades per evitar que els concentrats poguessin arribar fins a les portes de l’edifici. La mobilització, amb el lema Trenquem les cadenes de la repressió, va arribar a congregar unes 3.000 persones, xifra que es va reduir a uns quants centenars quan van començar els enfrontaments amb la policia.

Els moments més tensos es van viure quan desenes de concentrats van desbordar el cordó policial per acostar-se a l’entrada de l’edifici, moment en què els Mossos van treure les porres per fer-los retrocedir. Hi va haver diverses persones ferides i un manifestant, un veí de Lleida de 18 anys, va ser evacuat en ambulància ferit al cap, suposadament, per un cop de porra.

Durant la protesta es va penjar una estelada i una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics a la façana de la seu de l’executiu espanyol a la capital del Segrià, on també es van llençar ous, llaunes i altres objectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona