Política

Iceta insta Torra a pactar abans d’anar a Madrid

El líder del PSC vol un president que “ens representi a tots”

Els socialistes obren la celebració del 40è aniversari

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va tornar ahir als gestos de col·laboració proposant a Quim Torra fer una reunió prèvia a la trobada que el president de la Generalitat pretén mantenir amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, cita que ha estat sol·licitada i que té el justificant de recepció, però que La Moncloa encara no ha concretat. Iceta va fer aquest oferiment de diàleg entre socialistes i independentistes en el marc del primer acte de celebració dels 40 anys de la creació del PSC, que es compleixen aquest estiu.

El líder dels socialistes, com a advertiment previ, va recordar els articles i les piulades de Torra que han centrat les crítiques de l’oposició des de la seva investidura i que, a parer del PSC, dibuixen el tarannà d’una persona excloent. Per Iceta, la condició indispensable per poder seure en una taula amb Torra és que el president abandoni aquesta línia de pensament, que “no es correspon amb la Catalunya que tenim”. Iceta va ser clar: “Si [Torra] fa l’esforç de voler representar-nos a tots, aleshores en podem parlar.”

Pel que fa a l’estratègia dels socialistes, el primer secretari va recordar que la seva aposta és la que va fer el PSOE al seu dia quan va proposar una reforma federal de l’Estat espanyol per tal de “millorar les aspiracions nacionals dels pobles d’Espanya”. Amb vista a aquest propòsit, considera que s’ha de treballar en la línia d’aconseguir el suport dels comuns, així com el dels sectors catalanistes que no han virat cap a l’independentisme.

LA DATA

15.07.78
La celebració
del Congrés de la Unitat Socialista va suposar la fundació del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Embranzida de cara a les municipals

El PSC convertirà l’efemèride del 40è aniversari de la seva fundació en la plataforma de llançament del partit de cara a les eleccions municipals de l’any vinent. L’acte central de la celebració tindrà lloc el dia 7 de juliol, amb una gran festa política i una revetlla popular, però ja des d’ahir, i fins al juliol del 2019, el partit celebrarà un seguit d’actes que li permetran agafar embranzida i moral de cara a la crucial cita electoral de les municipals, en què la formació tindrà un paper decisiu per frenar l’avenç de Ciutadans a les grans ciutats de l’àrea de Barcelona.

Un dels plats forts dels actes de celebració serà una exposició que s’inaugurarà a la seu del partit, estrenada recentment, i que després es convertirà en una mostra itinerant pel territori. La commemoració del 40è aniversari també inclou l’edició d’un llibre amb escrits dels “gegants del PSC”, persones que han marcat la història de la formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia