Política

Iglesias i Montero consultaran a les bases si han de continuar al capdavant de Podem

Posen els seus càrrecs a disposició de la militància després de la polèmica per la compra d’un xalet

Asseguren que s’han traspassat tots els límits de la intimitat

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i la portaveu al Congrés de la formació morada, Irene Montero, van posar ahir els seus càrrecs a disposició de la militància.

Seran les bases de Podem les que decidiran a través d’una consulta si continuen o no al capdavant de la formació d’esquerres després de la polèmica desencadenada per la compra d’un xalet de 600.000 euros i la firma d’una hipoteca de 540.000 euros. Un acte criticat no només pels adversaris polítics de la formació morada, que ho consideren un acte d’incoherència amb el que defensen, sinó també per sectors interns. “Consideres que el secretari general i la portaveu al Congrés han de continuar al capdavant de Podem?”, serà la pregunta que hauran de respondre els inscrits, segons van anunciar Iglesias i Montero en una compareixença ahir davant la premsa.

“Els toca a ells decidir si som dignes de continuar”, va dir Iglesias, que hi va afegir: “Si ens diuen que hem de dimitir, dimitirem.” El secretari general de Podem, amb el rostre seriós, va defensar que la compra de la casa a la serra madrilenya havia estat totalment transparent: “Al cap de 48 hores d’haver signat la hipoteca vam presentar una nova declaració de béns i hi ha un portal de transparència de Podem que s’actualitza anualment.”

Al seu costat, la portaveu al Congrés de la formació i parella sentimental d’Iglesias hi va afegir que s’havien traspassat “tots els límits de la intimitat” i que havien sentit “envaïda” la seva vida privada, i després de sentir qüestionada la seva “credibilitat” havien decidit consultar les bases per dirimir la seva continuïtat tant pel que fa a les seves actes de diputats com als seus càrrecs al partit. Dilluns vinent, van dir, el secretari d’organització, Pablo Echenique, anunciarà tots els detalls de la consulta.

Hores abans de la compareixença conjunta d’Iglesias i Montero, que la tardor que ve seran pares de bessons, Podem havia enviat als seus inscrits un correu electrònic en què denunciava una campanya “d’assetjament i destrucció de la reputació” arran de les informacions sobre la compra del xalet. “No et posis en política. No et posis a Podem. Ja has vist el que hem fet a Irene Montero i a Pablo Iglesias i el següent pots ser tu”, indica de manera irònica el missatge titulat: “No et posis en política, primer avís.”

LES FRASES

Consideres que Pablo Iglesias i Irene Montero han de continuar al capdavant de Podem
Pregunta a les bases
Podem
Els toca a ells decidir si som dignes de continuar. Si ens diuen que hem de dimitir, dimitirem
Pablo Iglesias
secretari general de podem


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona