Política

La Interpol insta que alliberin un opositor rus arrestat a Madrid

La policia espanyola l’havia detingut feia dues hores

Ha denunciat més d’un cop la corrupció del govern rus

La Interpol ha interferit per demanar l’alliberament de Bill Browder, un opositor del president rus, Vladímir Putin, després que la policia espanyola l’arrestés durant dues hores ahir al matí, segons ell mateix va informar mitjançant el seu compte de Twitter. A dos quarts de deu del matí, Browder va penjar una fotografia des de l’interior d’un cotxe patrulla explicant que els agents estaven executant una ordre d’arrest internacional emesa per Rússia, que l’acusa de frau. També va informar del seu alliberament a dos quarts de dotze. El secretari general de la Interpol a Lió hauria interferit per demanar a la policia espanyola que ignorés la notificació vermella que pesava sobre ell; un tipus d’alerta que s’emet per demanar l’extradició d’algú.

Browder dirigeix el fons d’inversió Hermitage Capital Management, i en nombroses ocasions ha denunciat la corrupció del govern rus i ha reclamat que es dirimeixin responsabilitats per la mort de Serguei Magnitski, un advocat que treballava per a Browder mateix. Magnitski va estar sota custòdia policial prop d’un any. El líder del partit liberal al Parlament Europeu, Guy Verhofstadt, es va dirigir al president espanyol, Mariano Rajoy, via Twitter per recordar-li que “s’han de protegir els drets” de Browder. “És preocupant que l’autocràtica Rússia pugui fer que un país democràtic com Espanya vagi al darrere d’algú que lluita per exposar els crims de Putin i dels responsables de l’assassinat de Magnitski”, va escriure Verhofstadt. Segons el mateix Browder, el motiu de la seva visita és aportar proves per a una investigació del fiscal anticorrupció José Grinda sobre la màfia russa.

El periodista presumptament assassinat apareix viu

El periodista rus Arkadi Bàbtxenko, de 41 anys i molt crític amb el Kremlin, va ser donat per mort, concretament assassinat, dimarts a la nit després d’un presumpte tiroteig a casa seva, a Kíev, segons va informar el mateix Ministeri de l’Interior d’Ucraïna, que fins i tot va divulgar un retrat robot de l’assassí. Però com en una trama novel·lesca, les autoritats ucraïneses van desvelar ahir que el periodista era viu i, de fet, ell mateix va protagonitzar la roda de premsa per confirma-ho. Tot plegat va ser una operació encoberta per tal de capturar un ciutadà ucraïnès (mister G.) que hauria estat reclutat per les autoritats russes per realitzar accions de terrorisme i contractar un sicari perquè matés Bàbtxenko, una circumstància que el Kremlin ha negat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta sobre l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona