Política

PDeCAT

Un sí amb l’objectiu de “posar fi a l’etapa” del PP

El PDeCAT havia mantingut en suspens fins ahir la seva posició davant la moció de censura. Esperava que Sánchez mostrés voluntat de dialogar amb Catalunya i que retirés les afirmacions despectives que dies enrere havia fet sobre el president Torra. I, finalment, les paraules del candidat a la presidència del govern espanyol van decantar el vot del PDeCAT cap al sí. Tot i que “des de la discrepància”, el partit va apostar per donar una “oportunitat” a Sánchez per “posar fi a l’etapa Rajoy”. El portaveu del partit, Carles Campuzano, va considerar que la moció de censura “era ineludible” si l’encara president del govern espanyol no dimitia “per higiene democràtica”. Però Campuzano va assenyalar que la crisi que enfronta l’Estat “és sistèmica” i va més enllà del cas Gürtel: “Té a veure amb la crisi a Catalunya, amb la degradació del sistema judicial i amb la persistència de la cultura franquista a la societat”, va dir.

Campuzano va valorar que Sánchez reconegués que a Catalunya existeix un “problema polític” i que l’origen està en el recurs del TC contra un Estatut, que a més no va ser el que van votar els catalans. “El PSOE és en part responsable del fracàs de l’Estat d’abordar la crisi catalana”, va dir el portaveu del PDeCAT, reprovant el suport dels socialistes a l’aplicació de l’article 155 i el seu “silenci” davant la repressió a Catalunya. “D’entrada, confiança no ens en dona gaire”, va reconèixer Campuzano, que va voler confiar en la disposició mostrada pel PSOE durant el debat a buscar solucions al conflicte català.

“Dins la nació espanyola hi ha territoris que també se senten com a tal”, va defensar el candidat socialista, que va advocar per la “convivència” de tots sempre que sigui en el marc de la Constitució. “En el diàleg, la negociació i el pacte, hi trobaran el PSOE”, va garantir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona