Política

Rivera implora a Rajoy que dimiteixi per “permetre una sortida digna de la legislatura”

El líder de Cs acusa Sánchez de pactar amb els independentistes i alerta que “Torra, Tardà, Bildu i Puigdemont” prendran les decisions

Recomana a ERC que aprofiti els mesos abans que no govern Cs “per violar drets i llibertats

El líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha fet una crida al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, perquè “dimiteixi” per evitar així la votació de censura d’aquest divendres i “permetre una sortida ordenada i digna” a la legislatura. Rivera, que no donarà suport a la votació impulsada pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, creu que el mandat “està esgotat” i reclama eleccions immediates perquè “el poble espanyol decideixi el futur”.

Rivera no ha volgut donar del tot per fet el resultat de la moció de censura i, dirigint-se a un Rajoy absent del Congrés, li ha dit que “encara hi ha una sortida, una opció” abans de la votació de divendres. “Sánchez ha dit que si Rajoy dimiteix, cau la moció. Rajoy té una última oportunitat per aturar-ho, la dimissió, i permetre així una sortida ordenada y digna de la legislatura”, ha sentenciat.

Segons ell, aquesta “proposta pactada” passaria perquè l’actual president plegués i el govern espanyol “es quedés en funcions” fins a la convocatòria electoral. I és que per Rivera, Rajoy “encara pot evitar que Bildu, Torra, Tardà i Puigdemont prenguin les decisions”. “Tornem la veu al poble espanyol. És tard però estem a temps. I és millor pensar en Espanya que en la carrera política de ningú”, ha afegit.

Segons ell si les eleccions no arriben, s’estarà “donant l’esquena al poble espanyol”. “Volem que els espanyols votin i triïn. Tenen por que els espanyols prenguin nota i puguin escollir alternativa? Alguns diuen que no convoquen per no veure si no guanyen ells. És democràcia! No tinguin por al poble espanyol”, ha etzibat.

En la seva intervenció al debat, Rivera ha afirmat que comparteix amb el Sánchez “la censura a Rajoy i la corrupció” però però Sánchez no mereix el seu suport “pels companys de viatge” que l’acompanyen, en referència als partits independentistes que han anunciat el seu vot favorable a la moció. “Tindrà exigències i hipoteques, no ens ha explicat bona part de les que té, però és impossible voler igualtat entre espanyols i convencies independentistes i al PNB”, ha advertit.

En aquest sentit, Rivera ha reclamat a Sánchez “que expliqui que hi ha darrere” del vot favorable a la moció dels grups sobiranistes. “Suposo que darrere hi ha els indults als que han donat un cop d’estat. No serà millor protegir els amenaçats i defensar la llei que prometre indults als que s’han saltat la legalitat democràtica?”, ha preguntat.

Al seu parer, el suport dels independentistes suposa que Sánchez “legitimarà el discurs dels que han intentat trencar el país, els que assetgen i assenyalen els regidors, els que assenyalen cases i famílies, perquè farà que siguin socis del govern d’Espanya”. “Per això, no és no. Votarem no a la moció de censura. Perquè no podem legitimar això. D’aquesta manera no es pot arribar al govern. Si arriba amb aquests socis, farem oposició a un govern que pacta amb qui pretén liquidar la solidaritat i treure profit de la debilitat d’un president”, ha sentenciat.

“Aprofitin aquests mesos per violar els drets i llibertats”

Rivera, que ha reconegut que una moció de censura com aquesta “pot canviar les aliances futures i qui mana a Espanya”, s’ha mostrat molt dur amb Esquerra i els independentistes i els ha recomanat que no estiguin satisfets amb el canvi de govern. “Aprofitin aquests mesos per violar els drets i llibertats, per a que no s’apliqui la Constitució a Catalunya, assetgin i assenyalin a la gent, perquè en pocs mesos els espanyols diran prou i diran que en Catalunya també s’apliqui la Constitució”, ha etzibat.

I és que el líder de Cs està tan segur que unes eleccions li donaran la victòria que ha vaticinat que “el poble espanyol està prenent nota dels que volen treure partit de la debilitat del moment” i acabaran donant-li suport a ell.

Per últim, el president de Cs ha acusat a PP i PSOE de tenir “un pacte”, després de rebre els atacs de Sánchez. “S’acaba una etapa i necessiten salvar-se. Em consta que van pactar amb Rajoy allargar la legislatura per empetitir espais i que Cs no cresqués a les enquestes. Deixi de mirar enquestes, que ha presentat una moció de censura mirant enquestes”, ha conclòs.

El líder de Cs ha volgut deixar molt clar que el seu principal objectiu és aconseguir una convocatòria electoral i que, fins que arribi, farà “d’oposició” a Sánchez. De fet, ha acabat la seva rèplica i segon torn de paraula dirigint-se als espanyols per presentar-se com una alternativa electoral “a l’Espanya de rojos i blaus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona