JOSEP TIANA

PORTAVEU DE LA PLATAFORMA DECIDEIX LLAVANERES

«Fem una consulta perquè volem canvis»

Llavaneres té unes peculiaritats que no tenen altres municipis que han fet la consulta, com ara que el PP hi ha governat durant molts anys?
–«Sí, en som conscients, però malgrat això, l'objectiu és poder fer-la i simplement aconseguint que algú vagi a votar ja estarem satisfets.»
–I l'índex de participació?
–«No ens volem comparar amb ningú perquè entenem que som diferents. No ens hem marcat cap objectiu. El que sí que esperem és que l'índex sigui inferior que en altres municipis.»
–Estan ja ultimant els detalls per diumenge?
–«El dia de la consulta farem moltes activitats al carrer, amb cercaviles, música i diversos espectacles. A més, el fet que el mateix dia es portin a Llavaneres les despulles del cardenal Vives farà que hi hagi molt moviment, i això ens ajudarà. El que estem fent és una campanya d'informació a través de tots els mitjans que podem, però principalment via cartells, tot i que ens estem trobant amb alguns problemes amb les forces d'ordre públic.»
–Amb la policia local?
–«Volem que algun responsable que ens ho aclareixi. Hem demanat sempre tots els permisos. Alguns encara estan pendents d'autorització però, per silenci administratiu, entenem que haurien d'estar concedits.»
–Què més han fet?
–«Hem fet trucades a totes les cases del poble per explicar en què consisteix el referèndum i oferir ajuda, si ho necessiten, perquè els anem a buscar. Posarem un sistema de taxi gratuït per recollir la gent.»
–Un taxi?
–«Bé, en realitat seran cotxes nostres per a aquelles persones que, per qualsevol motiu, no puguin venir.»
–I els telèfons, com s'ho han fet?
–«Hem agafat la guia telefònica i ens hem repartits els números entre els voluntaris de la plataforma per donar explicacions i aclarir dubtes. Ens hem trobat de tot, hi ha gent que no li interessa però d'altres que sí i que volen saber com i on s'ha d'anar a votar.»
–Han fet vot anticipat?
–«Sí, hem muntat meses de votació anticipades durant alguns dies en horaris i llocs diferents del poble i ja hi ha més d'un centenar de vots.»
–Quin paper hi tenen els polítics?
–«L'assemblea de la plataforma sempre s'ha pronunciat com a absolutament apolítica. No estem vinculats a cap partit, però hi ha membres que són afiliats o que treballen per a alguna formació en concret. Mai ens hem definit perquè es voti en un determinat sentit.»
–Els ha costat trobar gent que defensi el no en els actes que han fet?
–«Sí, però no hem vetat la participació a ningú. Tot i això, divendres es fa un debat i ens ha confirmat l'assistència en David Elvira, de Ciutadans pel Canvi, que defensarà aquesta posició. A l'altre bàndol hi haurà en Pere Aragonès. Independentment que cadascú de nosaltres pensi d'una forma determinada, no amaguem que aquí fem una consulta perquè volem canvis.»
–Faran servir locals municipals?
–«No, ni tan sols els hem demanat. Farem servir les instal·lacions del Casal, que des del primer moment ens ha donat suport. Hi haurà un únic col·legi amb cinc taules.»
–Creuen que les consultes sobre la independència, amb aquesta nova tongada, ja van de baixa?
–«El fet que es facin a escala local aconsegueix que la gent s'impliqui més i que tingui més il·lusió que si es fessin d'una forma més generalitzada a tot el país.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona