Política

Màxim Huerta va ser sancionat a pagar més de 200.000 euros a Hisenda

El ministre de Cultura assegura que no dimitirà i que “va pagar el que corresponia” i que “el tema està tancat”

Podem i PP reclamen explicacions

El ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, va ser sancionat a pagar 218.000 euros a Hisenda pels impostos que va deixar de pagar entre 2006 i 2008 quan treballava com a presentador de televisió i declarava a través d’una societat, el que li permetia tributar menys que si ho hagués fet com a renda personal amb l’IRPF. El diari El Confidencial ha publicat avui la decisió de l Tribunal Superior de Justícia de Madrid que desestima els recursos de Huerta després que l’Agència Tributària li notifiqués que havia de pagar.

El ministre ha assegurat avui que les seves obligacions tributàries “estan al dia” i que ho té “cap dubte moral ni conflicte” després que s’hagi conegut que va ser sancionat. “Vaig pagar el que corresponia i el tema està tancat”, ha afirmat en una entrevista a Onda Cero. Huerta ha subratllat que no es planteja la dimissió.

Demanen explicacions

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimecres, segons recull l’agència ACN, la dimissió del ministre de Cultura, Máxim Huerta, o el seu cessament per part del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després que s’hagi donat a conèixer que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid el va condemnar a pagar 243.000 euros per frau fiscal comès els anys 2006, 2007 i 2008. Huerta va facturar 789.521 euros a través de la societat Almaximo Profesionales de la Imagen S.L, i va tributar per l’impost de societats, i no per l’IRPF, a més d’augmentar “indegudament” el capítol de despeses. “Vull deixar molt clar que nosaltres no atiarem comportaments que recorden els del PP i si el senyor Maxim Huerta va provar de defraudar Hisenda ha de dimitir immediatament i si no Pedro Sánchez l’ha de destituir”, ha dit Iglesias. Segons el líder de Podem, els mitjans que han fet pública la notícia diuen que la sentència acredita “una voluntat inequívoca de frau”, i si això es confirma “ha de dimitir, i si no el president del govern l’ha de fer dimitir”. “Nosaltres som clars: suport al govern en les coses justes que faci i quan sigui capaç de demostrar que es poden fer les coses de manera diferent al PP”, però “Espanya no es pot permetre que el govern de Sánchez tingui ministres reprovats com els tenia Mariano Rajoy”.

El coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo, ha instat aquest matí al ministre ha donar explicacions o a dimitir. “Són les nou del matí i el ministre de Cultura i Esport, condemnat per defraudar a Hisenda, no ha donat explicacions ni ha dimitit. Amb quina autoritat aquest govern exigirà als espanyols que paguin impostos” ha assegurat a través d’un missatge a les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona