Política

Venturós deixa la porta oberta a desobeir la sentència d’inhabilitació

L’alcaldessa de Berga avança que volen prendre una decisió “unitària i col·lectiva” d’acord amb la resta de grups municipals i el teixit social

Aquest divendres hi ha convocada una protesta a la Plaça de Sant Pere de Berga

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha deixat la porta oberta a desobeir la sentència que la condemna a sis mesos d’inhabilitació per no haver despenjat l’estelada de la façana de l’Ajuntament durant dos períodes electorals.

En declaracions als mitjans després de fer-se pública la decisió judicial, Venturós ha qualificat la sentència de “ràtzia política, judicial i repressiva” i ha explicat que la volen valorar la de manera “unitària i col·lectiva”, d’acord amb la resta de grups polítics del consistori i també amb la plataforma social i ciutadana que es va crear per donar-li suport.

En aquest sentit, ha anunciat que aquest divendres es reunirà amb totes les entitats i les persones que formen part de la plataforma Democràcia vs. Tribunals per definir les estratègies a seguir i “donar una resposta a la sentència el més aviat possible”.

En qualsevol cas, Venturós ha deixat la porta oberta a la desobediència.. Segons ella, “davant de tota aquesta ràtzia de l’Estat la desobediència ha de ser un camí”.

L’alcaldessa ha lamentat que amb aquesta sentència es vol “inhabilitar la voluntat d’un poble”. Ha recordat que “estem parlant d’un jutjat que està inhabilitant unes votacions realitzades de manera democràtica i d’acord amb les pròpies normes de l’estat espanyol”.

És per això que ha volgut deixar clar que “no acatarem que l’Estat espanyol ni un jutjat siguin qui imposin a un poble qui ha de ser i qui no ha de ser el seu alcalde”.

Segons ha dit, “no hi ha murs que no es puguin sobrepassar si no es contraposa políticament ni a nivell d’idees” i ha assegurat que això és el que va intentar fer durant el judici.

Pel que fa a l’afectació que pot tenir sobre el seu càrrec la sentència i la possibilitat que es torni a presentar a les eleccions municipals, Venturós ha dit que aquesta és una decisió que encara no ha pres però ha aclarit que la sentència “no afectaria les properes eleccions municipals, sinó que tindria efectes fins a finals del mandat”. També ha afirmat, però, que la sentència “afectaria en la mesura que el poble decideixi”.

Davant de l’anunci del seu advocat, Benet Salellas, de presentar probablement un recurs a la sentència, Venturós ha dit que Salellas parla des de la posició “jurídica i processal” però ha assegurat que “també cal tenir en compte la part política”. “Sempre hem entès aquest fet com una qüestió política i ens cenyirem a l’àmbit polític per defensar-nos i contraposar, que és el que s’ha de fer per avançar cap a la República”, ha afirmat Venturós.

La plataforma Democràcia vs. Tribunals ha convocat per aquest divendres a les vuit del vespre a la Plaça de Sant Pere de Berga una concentració de rebuig i protesta a la sentència contra Montse Venturós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona