Guanya la pedagogia de la independència al Maresme

Vint-i-quatre hores després de la tercera jornada de consultes per a la independència de Catalunya, les plataformes del Maresme valoren positivament la jornada. Vilassar de Mar, Alella, Sant Andreu de Llavaneres i Cabrils es mostren satisfets amb com ha anat tot i relativitzen els resultats, que en conjunt no van arribar al 20% i són especialment crítics amb els mitjans de comunicació nacionals i estatals «que ens han deixat de banda». Per Antoni Esteban, de Vilassar de Mar Decideix, «els objectius s'han complert i, més enllà dels números, allò que realment és important és la pedagogia que s'ha fet sobre la independència». «De la necessitat d'un canvi en les relacions entre Catalunya l'Estat espanyol, se'n parla sense por, i això és bàsic per aconseguir canviar la situació», indica Esteban. Per Xavier Viudez, de Cabrils Decideix, el missatge per cridar a la participació ha arribat arreu. «Ens feia por que en un poble amb tantes urbanitzacions no es pogués informar tothom, però segons els veïns del centre, s'han vist moltes cares noves», manté, i afegeix: «L'ajut que ens ha donat la gent d'altres plataformes que ja havien viscut l'experiència ara ens toca exportar-lo a nosaltres.»

A Alella, l'experiència amb el vot a través d'internet va afegir matisos nous a una jornada també marcada per la normalitat. El portaveu d'Alella Decideix, Joan Vilaseca, va assegurar que el nou instrument havia estat molt ben acceptat, fins tot pels votants de més edat, que «s'ho van agafar com un repte que van superar amb bona nota». «Ningú no ens va demanar pas les butlletes», afegeix. Tot i això, Vilaseca considera que el nivell de participació al municipi «hauria d'haver estat més alt», i vincula el resultat a no haver pogut arribar a les urbanitzacions. En tot cas, el portaveu destaca que «s'ha sembrat molt i bé». Finalment, el portaveu de la plataforma Decideix Llavaneres, Josep Tiana, va fer ahir un balanç molt positiu. «Tot i no tenir cap expectativa de vot i ateses les peculiaritats el municipi, estem molt satisfets d'haver superat el 14% de participació», va afegir-hi Tiana. Tot i això, admet que ha faltat arribar als col·lectius de joves i d'immigrants, que per un motiu o un altre han preferit quedar-se a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona