Política

JOSEP Mª VIDAL

Alcalde de Llambilles

“Els veïns ens van renovar i augmentar la confiança”

“L’Ajuntament ha enviat unes propostes al Departament de Territori per fer millores al tram urbà d’aquesta via”

“Estem al costat del govern català per lluitar per la nostra llibertat”

Nascut a Llambilles l’any 1964, Josep Maria Vidal és enginyer tècnic industrial. Combina la tasca al capdavant de l’alcaldia del municipi amb la seva professió dins del camp de l’automoció.

“A Llambilles, el contacte amb els veïns és directíssim. A mi personalment és una part que m’agrada i complau. Soc un llambillenc més, simplement faig d’alcalde.” Són paraules de Josep Maria Vidal (CiU), que ha enllaçat dues majories absolutes al municipi. La formació que lidera va obtenir, el 2011, quatre dels set regidors que formen el ple. I en els darrers comicis els convergents encara van aconseguir millors resultats, ja que van sumar un edil més.

Quin ‘feedback’ li arriba dels veïns?
Des de l’equip de govern, la lectura que vam fer després del primer mandat va ser que els ciutadans havien quedat contents amb la nostra gestió, des del moment que no tan sols ens van renovar la confiança sinó que també ens la van augmentar.
Com és la relació amb els dos regidors a l’oposició?
És bona i molt cordial, dins de les discrepàncies que hi pugui haver en temes concrets. Als plens, gairebé un 90% dels punts són aprovats per unanimitat. I, en temes de política de país, estem totalment d’acord i presentem mocions conjuntament.
Des de l’equip de govern, quins projectes han tirat endavant?
Destacaria l’augment dels processos participatius. Enguany tornem a convidar tots els llambillencs que aportin idees i projectes per decidir a què es destina part de la despesa municipal per al 2019. També hem aconseguit instaurar i consolidar, amb uns magnífics resultats, el casal d’estiu. A Llambilles no hi ha escola i el casal és un bon nexe d’unió i de cohesió entre la mainada. A més, hem dotat de wifi tots els espais públics del poble i hem creat l’app de seguretat ciutadana. També hem construït una nova sala al pavelló per a diferents usos, com ara xerrades. I s’ha fet una inversió important per tenir tots els camins en un molt bon estat de conservació.
I alguna novetat a curt termini?
Crearem una xarxa de repetidors wifi per poder instal·lar les càmeres de vigilància. També s’edificaran dos ponts sobre el riu Bugantó que solucionaran uns problemes que tenim quan plou molt, ja que unes cases queden aïllades. I es farà un carril bici que unirà el que passa per Llambilles amb la xarxa de Campllong.
I en relació amb la carretera C-65?
Des de l’Ajuntament hem fet una proposta a Territori. Quan estigui del tot elaborada, volem que el poble la debati i, si escau, voti si el projecte s’ha de dur a terme o no. Consistiria en la construcció d’una segona rotonda, uns accessos en condicions a la C-65 des de les dues bandes del municipi i la supressió del semàfor. Hi quedaria un polsador per regular el pas dels vianants.
Quins atractius preserven al poble?
Llambilles té una qualitat de vida molt alta, dins de la mitjana. És un poble on, volgudament, no hi ha edificació vertical, sinó horitzontal. No volem créixer desmesuradament en nombre d’habitants, sinó continuar gaudint d’un paisatge i d’una urbanització poc densa. És un bon lloc per viure. I, per ser un poble petit, té una agenda d’activitats alta.
Té ganes de tornar a encapçalar la llista en els pròxims comicis?
La veritat és que encara no he pres aquesta decisió des del punt de vista personal. Estic a gust fent aquesta feina i, si opto per continuar, posaré a disposició del grup municipal la decisió de qui ha d’encapçalar la llista i formar-ne part. Segurament ho concretarem cap al setembre.
Com està vivint aquest mandat, tant per la política local com nacional?
De manera molt intensa. Hi ha una data que no se m’esborrarà mai més del cap, que és l’1 d’octubre. Com a poble, vam anar tots a l’una. L’Ajuntament de Llambilles, en global, és clarament independentista. El nostre compromís és estar al costat del govern de Catalunya en aquest procés i lluitar per la nostra llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona