Política

L’ANC convoca concentracions als consolats d’Espanya a la UE sota el lema ‘Justícia espanyola, la vergonya d’Europa’

L’entitat subratlla que el Tribunal de Schleswig-Holstein “descarta rebel·lió i sedició” i per aquesta raó defensa que “cal alliberar immediatament els presos polítics catalans”

Les assemblees exteriors de l’ANC han convocat manifestacions aquest dijous davant dels principals consolats espanyols a la UE sota el lema: “Justícia espanyola, la vergonya d’Europa”. A través d’un comunicat, l’entitat ha subratllat que el Tribunal de Schleswig-Holstein ha descartat “rebel·lió i sedició” i per aquesta raó ha defensat que “cal alliberar immediatament els presos polítics catalans”.

L’ANC ha assegurat que la decisió de la justícia alemanya, “suposa un fort revés al jutge Llarena i a la justícia espanyola”, ja que “posa en dubte tota la instrucció feta des de Madrid i deixa en evidència que no hi ha hagut ni delicte de rebel·lió, ni de sedició”. Per tot plegat, l’entitat ha afirmat que la manifestació convocada per dissabte a les set de la tarda a Barcelona “pren una nova dimensió” i “ha de ser un clam per la llibertat i la retirada de les acusacions”.

Davant la decisió de la justícia d’Schleswig-Holstein d’extradir Puigdemont per malversació, l’ANC ha recordat que l’exministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha reconegut públicament i diverses vegades que no es va dedicar cap euro a finançar el referèndum de l’1 d’octubre. A més, ha subratllat que “les penes de presó per malversació poden ser de 2 a 6 anys de presó, molt inferiors als 15 o 30 anys pels delictes de sedició i rebel·lió, respectivament”.

L’entitat ha explicat que “en pocs dies se sabrà també la resolució de la justícia escocesa, que està pendent de decretar si extradeix o no la consellera Clara Ponsatí”. A més ha subratllat que Ponsatí “tampoc no ha estat empresonada preventivament”, cosa que, segons l’ANC, “torna a deixar al descobert la parcialitat i duresa injustificades de la justícia espanyola, que no només acusa els nou presos polítics catalans d’uns delictes que ni Alemanya ni Bèlgica consideren, sinó que és l’única de les quatre justícies europees que els manté empresonats preventivament”.

“Per un delicte de rebel·lió, que segons la justícia alemanya no existeix, tenim 9 dirigents polítics i socials a la presó des de fa mesos i es vol suspendre 6 diputats pervertint les eleccions del 21 de desembre”, ha criticat l’entitat. “Exigim que s’alliberin immediatament els presos i es retirin les acusacions”, ha exigit.

L’ANC també ha explicat que “la instrucció de Llarena xoca frontalment” amb les “declaracions i afirmacions que organismes i entitats internacionals han fet al voltant dels empresonaments preventius”. “Tant Amnistia Internacional com el Comissariat dels Drets Humans de l’ONU han denunciat la regressió dels drets humans a l’Estat espanyol i han recomanat diàleg per a solucionar un conflicte polític”, ha afegit.

L’entitat presidida per Elisenda Paluzie ha destacat que tot i que el jutge ha decidit extradir Puigdemont pel delicte de malversació, “no ha considerat necessari dictar presó provisional, de manera que, en contrast novament amb la justícia espanyola, podrà seguir lliure a Alemanya fins que es resolguin els possibles recursos que la Fiscalia o la defensa del president Puigdemont puguin presentar per recórrer la decisió, primer al Tribunal Federal, i posteriorment, al Constitucional alemany”. “Un procés que es pot allargar entre 6 i 9 mesos”, ha detallat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona