Política

La CUP considera que la decisió d’Alemanya demostra que “hi ha un procés polític contra els independentistes”

Els anticapitalistes reclamen “estratègies conjuntes” de defensa dels processats i avisa que “la seva llibertat i retorn no es negocia”

La diputada de la CUP Natàlia Sánchez ha considerat que la decisió del tribunal alemany d’extradir l’expresident Carles Puigdemont a Espanya per malversació però no per sedició ni rebel·lió, “posa en evidència i confirma que hi ha un procés polític i judicial contra el moviment republicà i contra els líders independentistes”.

“Parlem d’una decisió que trenca la confiança dels estats tal i com es coneix, constatant que no hi ha arguments, que no hi va haver rebel·lió ni sedició, que no és real la ficció que Llarena ha posat sobre el paper en questa novel·la fictícia”, ha sentenciat la diputada, tot afegint que la justícia alemanya està “confirmant que no són constituís de delicte els fets que van tenir lloc i això és una bona notícia”.

Pel que fa al delicte de malversació que Alemanya sí reflexa en la possible extradició de Puigdemont, la CUP espera que els advocats de l’expresident “portin a terme totes les accions judicials per combatre questa decisió provisional”. Però tot i això, ha volgut remarcar que és “imprescindible” que totes les defenses de les persones processades pactin una “estratègia comuna”, perquè temen que alguns puguin estar “pensant en possibles pactes amb la Fiscalia”.

“La llibertat no es negocia i cridem de nou a una estratègia conjunta. El moviment republicà no ha d’optar per sortides individuals que representin una derrota dels plantejaments de lluita, i entenem els judicis com un pas més en l’autodeterminació”, ha conclòs.

En aquest sentit, ha considerat que després de la decisió d’Alemanya és “de nou imprescindible exigir la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, i que es tanquin totes les causes obertes i s’acabi la repressió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona