Política

Pugen a 128 els morts en un atemptat contra un acte electoral al Pakistan

Una de les víctimes mortals és Siraj Raisani, candidat a les eleccions pel Partit Nacionalista Awami

Almenys 128 persones van morir i 122 més van resultar ferides en un atemptat suïcida avui divendres durant un míting electoral a la província de Balutxistan, l’oest del Pakistan, segons han informat Efe fonts oficials. “En l’explosió van morir 128 persones i 122 van resultar ferides”, va afirmar el ministre de Salut de Balutxistan, Faiz Kakar.

L’atemptat s’ha produït quan un terrorista suïcida va fer explotar les bombes que portava durant un míting del polític Siraj Raisani, de la formació regional Partit Nacionalista Awami (ANP), en un mercat en el districte de Mastung, a Balutxistan. “L’atacant estava assegut entre les persones que assistien a l’acte i va fer explotar les bombes que portava al final de l’esdeveniment”, va dir el portaveu de Policia de Mastung, Sana Ullah.

Bona part dels ferits va ser traslladada a diversos hospitals de la capital provincial, Quetta, situada a uns 35 quilòmetres del lloc on va ocórrer l’atemptat. A la capital els serveis sanitaris es troben en “estat d’emergència”, va revelar Muhammed Ramzan, portaveu policial en la caserna general de la Policia provincial en Quetta.

Un dels ferits que va sucumbir finalment a les ferides va ser Raisani, candidat a les eleccions generals que se celebraran el pròxim dia 25, segons va declarar a Efe el seu germà Lashkari, que va recordar que un fill del polític també va morir en un atemptat terrorista en 2011.

El grup gihadista Estat Islàmic (EI) va assumir l’autoria de l’atac en un escarit comunicat difós per l’agència Amaq, afí a l’organització terrorista, en el qual s’indica que es va perpetrar “amb un cinturó d’explosius durant un míting electoral”.

Es tracta del segon atemptat del dia contra un acte electoral, després de l’atac amb bomba a la ciutat de Bannu, a la província nord-oriental de Khyber Pkhtunkhwa, en el qual van morir quatre persones i dinou van resultar ferides i que pel que sembla anava dirigit contra l’exministre d’Habitatge Akram Durrani, qui va resultar il·lès.

El passat dia 10, almenys vint persones van morir i seixanta van resultar ferides en una acció suïcida també en Khyber Pakhtunkhwa, en la qual va morir el polític Haroon Bilour.

Pakistan celebrarà eleccions generals i provincials el 25 de juliol, en les quals estan cridats a votar 105 milions de ciutadans, segons dades de la Comissió Electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona