Política

Arrimadas, sobre la suspensió de diputats: “Lluitarem democràticament perquè les resolucions judicials s’han de complir”

La líder de Cs defensa en una visita a Canet de Mar una “Catalunya per a tothom” on “ningú vulgui foragitar els que no som independentistes”

La líder de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha valorat aquest dissabte la decisió del jutge Llarena de suspendre els sis diputats processats per rebel·lió i ha assegurat que “lluitarem democràticament dins del Parlament” perquè “és evident que les resolucions judicials s’han de complir”.

“S’imaginen que la sentència del cas Gürtel s’hagués de votar al Congrés?”, s’ha preguntat Arrimadas en una visita a Canet de Mar on ha volgut deixar clar que “la resolució no s’ha de posar en dubte perquè als partits independentistes no els hi agrada”.

Arrimadas ha estat escridassada per diversos veïns de Canet amb motiu de la seva visita a la població. En aquest sentit, la líder de Cs ha defensat una “Catalunya per a tothom” on “ningú vulgui foragitar els que no som independentistes”.

Per ella, la situació viscuda en aquest municipi del maresme és una “mostra de la confrontació alimentada pels partits separatistes i el Govern de la Generalitat”. Arrimadas ha recordat que la setmana que ve se celebrarà al Parlament un ple monogràfic per “recuperar la convivència”.

En relació a la suspensió del sis diputats independentistes processats per rebel·lió, Arrimadas s’ha preguntat “què farà Pedro Sánchez si el Parlament i els partits independentistes decideixen no complir la resolució judicial”.

“És evident que la resolució judicial s’ha de complir i, igual com no es va votar al Parlament si s’havia de complir o no la sentència del cas Palau, doncs aquesta resolució no s’ha de posar en dubte”, ha afirmat.

Respecte a la decisió de la justícia alemanya d’extradir Carles Puigdemont només per un delicte de malversació i no per rebel·lió, la líder de Cs creu que la justícia alemanya “ha demostrat que a Espanya no hi ha presos polítics perquè diu clarament que no hi ha perill de ser perseguit per les idees”.

A més, assegura Arrimadas, el tribunal “també diu que va haver-hi violència imputable a Puigdemont, però que aquesta violència no va tenir l’envergadura suficient per fer caure l’ordre constitucional”.

Tensió a Canet de Mar per la visita d’Inés Arrimadas

Durant la visita que Inés Arrimadas ha fet aquest dissabte a Canet de Mar s’han viscut alguns moments de tensió per l’escridassa que ha rebut per part d’un grup de ciutadans del municipi. La líder de Cs ha titllat aquest fet com una “mostra de la confrontació alimentada pels partits independentistes i pel govern de la Generalitat”.

“Per acabar amb aquesta situació”, ha dit Arrimadas, “la setmana que ve se celebrarà al Parlament un ple per reconstruir la convivència”. “Hi ha gent a Catalunya que pot expulsar els que no som independentistes”, ha lamentat la líder de Cs.

Arrimadas ha avançat que al ple monogràfic sobre la convivència presentaran iniciatives encaminades a “respectar la neutralitat dels espais públics perquè estiguin lliures de simbologia política; que es condemni la violència i la declaració de persones ‘non grates’ per les seves idees; i perquè s’abandoni el procés i es prioritzin iniciatives socials i econòmiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA