Política

Denuncien l’auge d’accions feixistes després de l’1-O

Diverses entitats i la CUP impulsen la Plataforma Antifeixista de Girona i fan pública una llista d’agressions

Una desena d’entitats i col·lectius, a més de la CUP i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, han impulsat la Plataforma Antifeixista Gironina amb l’objectiu de denunciar “l’augment d’agressions feixistes”, sobretot a partir de l’1 d’octubre a Girona. Entre altres accions de caràcter feixista recollides per la plataforma hi ha pintades d’esvàstiques al col·legi Eiximenis, el llançament de cadires al casal independentista El Forn, a més d’amenaces verbals i agressions a un militant independentista del casal, o increpar i amenaçar un jove als voltants de l’estació de tren perquè duia un llaç groc a la solapa.

Els representants de la Plataforma Antifeixista Gironina van recalcar que al darrere d’aquests actes hi ha sempre un mateix grup, alguns “feixistes històrics i coneguts”. A més van destacar que les accions han anat en augment des de la consulta del 9-N del 2014 quan alguns dels integrants van entrar a l’escola d’hostaleria i van fer malbé una urna.

En la presentació pública de la plataforma, els seus membres van assenyalar que, d’ençà de l’1-O, aquest grup “s’ha sentit legitimitat per actuar amb més impunitat” contra activistes, centres socials, casals populars i ateneus. En la llista d’accions feixistes també hi ha les destrosses fetes als anomenats Tòtems de la Dignitat instal·lats a l’exterior de l’edifici de la Generalitat a Girona. “Conscients del context d’excepcionalitat social i política en què estem, hem decidit unir-nos”, recull el manifest fundacional. De moment, la plataforma denuncia aquests fets i assegura que “no es quedaran de braços plegats” davant aquestes agressions i fan una crida al jovent de la ciutat a afegir-se i eixamplar la base “per combatre el feixisme”.

LES FRASES

Convidem tots els col·lectius i espais de la ciutat que tinguin la cultura, la convivència i el respecte com a eixos a adherir-se a la plataforma
Manifest fundacional
Els líders, que són feixistes històrics, pretenen influenciar els joves per reclutar-los cap al feixisme
Saray Espinosa
PORTAVEU PLATAFORMA

Crítiques al Girona FC

La plataforma assenyala directament un membre del Jovent Gironí –la grada d’animació del Girona FC–, de qui diuen, directament, que és “d’ideologia nazi i ha comès algunes de les darreres agressions feixistes”. La plataforma reclama al club que li denegui l’entrada al camp i també apel·len l’Ajuntament de Girona a “intervenir i forçar-ne l’expulsió”. En el manifest se subratlla que el racisme i el feixisme no han de tenir ni lloc ni impunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona