Política

Torrent garanteix una “decisió política en base a l’informe dels lletrats” per aplicar la interlocutòria de Llarena

El president del Parlament assegura que està intentant que la mesura estigui pactada “per una majoria més àmplia que la que dona suport al Govern”

El president del Parlament, Roger Torrent, s’ha compromès, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, a tancar la reunió de la Mesa d’aquest dimarts amb una solució per a l’aplicació de la interlocutòria del jutge del Suprem Pablo Llarena que implica la suspensió de sis diputats independentistes. En aquest sentit, Torrent ha garantit que es prendrà “una decisió política en base a l’informe dels lletrats”, que obre la porta a que els diputats suspesos siguin substituïts temporalment per membres del mateix grup.

A més, tot i ser conscient que “a la Mesa les majories són les que són” i els independentistes poden imposar el seu criteri, la intenció de Torrent és parlar amb comuns i PSC per intentar que “una majoria més àmplia que la que dona suport al Govern” accepti la solució que aprovi la Mesa.

“Tant de bo sigui una majoria més gran. És per defensar drets dels diputats. M’agradaria que hi hagués tots els grups, i si no poden ser tots perquè alguns ja hem vist la resposta a totes les propostes que fem, sí que m’agradaria que fos una majoria més àmplia que la majoria de govern”, ha sentenciat.

D’altra banda, a la mateixa entrevista ha parlar de la Crida Nacional, la plataforma impulsada pel president de la Generalitat, Quim Torra, i l’expresident Carles Puigdemont intentant que sigui una “eina transversal”.

Torrent, però, s’ha alineat del tot amb la posició del seu partit, ERC, que rebutja formar-ne part i aposta per “sumar” des de “la diversitat” de partits. “És molt necessari i urgent que cada espai polític faci un procés de reflexió interna. És important que cadascú reflexioni on som i on volem anar. L’important és després buscar una estratègia comuna, una unitat d’acció”, ha conclòs.

Torrent ha estat entrevistat per estudiants que participen al Parlament Universitari, amb l’ajuda de la conductora del programa, Mònica Terribas. Aprofitant que estava envoltat de joves, el president ha remarcat que creu que “l’interès dels joves per la política és evident i la prova és l’1-O”.

“És una cantarella recurrent dir que els joves no s’interessen per la política, però no és cert, i quan hi ha estímuls molt poderosos com l’1-O, el jovent reacciona. Estan interessats i compromesos, que vol dir ser ciutadans crítics i actius”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona