Política

Imputació de la interventora de la Generalitat

Òmnium indica al jutge de l’1-O que ha rebut 79.077 euros en subvencions locals

El jutge de Barcelona que investiga els organitzadors de l’1-O ha citat com a investigada la interventora de la Generalitat i quatre càrrecs més del govern, que hauran de declarar el proper 24 de juliol al jutjat d’instrucció 13.

L’abril passat, la Guàrdia Civil va qüestionar els informes de la interventora, Rosa Vidal Planell –nomenada el 2016 per l’exvicepresident Junqueras–, en què assegurava que no s’havia gastat cap euro de fons públic pel referèndum. La seva crítica era perquè no havia alertat que des d’Unipost s’havia intentat cobrar unes factures de paperetes, que el mateix sistema i un treballador van aturar. Des de llavors ha estat el boc expiatori. Fins i tot el jutge Juan Antonio Ramírez la critica en resolucions, sense haver-la interrogat encara. Dimarts vinent també estan citades: Meritxell Masó, secretària general de Governació; Montserrat Vidal, cap de l’àrea de processos electorals i consultes populars, i Núria Arbussa.

“Marihuana a Treball?”

Al tom 35 de la causa es recull la petició d’Òmnium que se li retorni els comptes originals, que la Guàrdia Civil va comissar el març passat. I adjunta una auditoria, en què mostra que ha rebut 79.077 euros de subvencions d’administracions locals el 2017 (el 0,86% del seu pressupost total), no de la Generalitat, i per a accions culturals. Finalment, el jutge acorda no contestar la petició de Google en no veure-la signada. Tampoc accepta rectificar l’error greu del qual l’alerta l’advocat David Aineto, defensor de David Palanques, que en els escorcolls del seu despatx a Treball, el 20-S, posava contra la salut pública. “Pensaven trobar marihuana al Departament de Treball”, afirma amb sarcasme i demana que tot sigui nul. El jutge no ho accepta per fora de termini, tot i que Palanques no ha estat citat fins la setmana passada.

Recurs contra l’arxivament de 6 causes per l’1-O

El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, va anunciar ahir que l’Ajuntament de Barcelona presentarà recurs contra l’arxivament de la causa de les càrregues policials a sis escoles de la ciutat, que sumen 51 denúncies de veïns contra agents de la policia espanyola. El titular del jutjat d’instrucció 7 considera que en 31 casos l’actuació policial és “proporcional” i en 20, tot i haver indicis de delicte, els agents no es poden identificar. Asens va denunciar “la manca de col·laboració de la secretaria d’estat de Seguretat en la petició de proves per part de l’Ajuntament”. El centre Irídia també denuncia la “passivitat de la fiscalia”. La causa continua en 25 centres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona