Política

Uns 60 professionals del sector cultural d’arreu de l’Estat demanen en una carta la llibertat dels presos polítics

Denuncien “l’incomprensible” empresonament de Forcadell, Bassa, Cuixart, Sànchez, Junqueras, Romeva, Turull, Forn i Rull

Insten Pedro Sánchez a deixar-los lliures si de veritat “vol obrir un nou temps de diàleg” amb el govern català

Una seixantena d’intel·lectuals i representants del sector cultural espanyol, i també alguns de catalans, han firmat una carta col·lectiva en què defensen la llibertat dels presos polítics catalans. Entre els firmants hi ha el cineasta Montxo Armendáriz, el cantant Ismael Serrano, els escriptors Manuel Rivas, Bernardo Atxaga, Elvira Lindo, Suso de Toro i Carlos Zanón, l’actor Alberto San Juan, , el músic Nacho Vegas, el fotògraf Gervasio Sánchez i el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo.

A la carta, que porta per títol Per la fi de la presó preventiva dels independentistes catalans, els firmants consideren “incomprensible” la prolongació de l’empresonament preventiu, consideren que hi ha “raons humanitàries” per qüestionar la presó dels presos polítics, que consideren una pena “desproporcionada” si es té en compte que no han comès actes violents, segons ha avançat el diari digital eldiario.es .

“Fins i tot es dona la possibilitat, donades les últimes decisions judicials, que finalment puguin ser jutjats per delictes menys greus, el que fa més incomprensible la prolongació de la presó preventiva”, apunten. També han recordat que entre els familiars dels presos hi ha molts infants petits que quasi no poden veure els seus pares i quan ho fan han d’enfrontar-se “a un entorn gens adequat per a ells”-

En la carta assenyalen que els sembla molt preocupant el dany que pot causar la imatge d’Espanya a Europa i a nivell mundial, ja que ho consideren un important “retrocés en drets i llibertats”.

També consideren que la prolongació de la presó preventiva suposa un important escull a l’hora de fomentar el diàleg entre el govern català i el de Pedro Sánchez. “Si de veritat es pretén obrir un nou temps de diàleg, és necessari que aquestes nou persones tornin a casa seva”.

“No demanem cap tipus d’impunitat per als avui empresonats, que esperem tinguin un judici just”. apunte, però, consideren que mentre no hi hagi una sentència ferma. existeixen “altres formes menys penoses” de limitar els moviments.

Crida a la societat espanyola perquè rebutgi l’empresonament

Per últim, fan una crida a aquells que “tinguin a les seves mans acabar amb aquesta situació” perquè es faciliti el més aviat possible la sortida dels nou presos polítics. També fan una crida a la societat espanyola perquè “mostri el seu rebuig” a un empresonament que consideren totalment injustificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona