Política

El bomber ferit pel desallotjament del tall de l’A-2 a Soses ratifica al jutjat la querella contra els Mossos

El seu advocat considera que l’actuació policial va ser “desproporcionada”, “brutal” i “excessiva”

Alerta que podria haver tingut conseqüències més greus

El bomber ferit a conseqüència del desallotjament del tall de carretera convocat pels CDR el 27 de març de 2018 a l’A-2 a Soses, ha ratificat aquest dijous al jutjat de Lleida la querella contra els Mossos d’Esquadra per lesions. L’home, de 44 anys, es trobava participant de l’acció reivindicativa en protesta per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya i per reclamar la llibertat dels empresonats. Després de diverses hores de tall de carretera, la policia va desallotjar la via a les sis de la tarda empenyent els concentrats amb els escuts i fent cops de porra fins que va aconseguir treure tothom de l’autovia. David Gil, advocat del denunciant, ha explicat a l’ACN que l’actuació dels mossos va ser “del tot desproporcionada” i que la intervenció de tres agents en concret, que van provocar que el lesionat perdés el coneixement, va ser “brutal” i “excessiva” fins al punt que “podria haver tingut conseqüències més greus si la pressió que li estaven exercint hagués impedit que la sang arribés al cervell durant més temps.

La querella, que està tramitant el jutjat d’instrucció 3 de Lleida, s’ha interposat, per una banda, contra tres mossos que van provocar que el lesionat perdés el coneixement i, per l’altra, contra tot l’operatiu policial perquè, segons Gil, la seva manera d’actuar “va dificultar que els serveis d’assistència poguessin atendre aquesta persona”.

El ferit reclama pels danys patits ja que, segons ha explicat el seu advocat, a causa de les maniobres que li estaven practicant va perdre el coneixement. Això va suposar risc de lesions cerebrals. “Per sort això no va passar”, ha dit Gil, però el que sí que va patir a conseqüència de l’actuació, afegeix, van ser dificultats per empassar i beure durant una setmana i problemes i dolors cervicals com a conseqüència de la pressió que amb el genoll els agents li aplicaven sobre el tòrax, explica.

Els fets van tenir lloc el 27 de març de 2017. Els CDR van tallar l’A-2 en sentit Barcelona al matí i a dos quarts de cinc també en sentit Saragossa. Els manifestants protestaven per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya i per reclamar la llibertat dels empresonats. Els Mossos d’Esquadra van desallotjar els concentrats cap a les sis de la tarda i hi va haver un ferit, l’ara denunciant, que va ser atès pels serveis del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i va ser traslladat en ambulància a un centre hospitalari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA