Política

Una cadena humana rep Forcadell a la presó del Catllar

Un acte multitudinari a la tarda denuncia l’empresonament de l’expresidenta

Turull, Rull i Sànchez demanen la llibertat

Centenars de persones es van concentrar ahir a la tarda davant de la presó de Mas d’Enric, al Catllar, per donar suport a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que hi havia estat traslladada al matí, i a la resta de presos polítics. Davant l’esplanada de la presó s’hi van fer castells i, en un acte convocat per l’ANC, Òmnium Cultural i l’Associació Catalana de Drets Civils ( ACDC), hi va haver parlaments i un concert de música.

Bernat Pegueroles, marit de Carme Forcadell i representant de l’ACDC, formada per familiars dels presos, va assegurar que la política s’havia emocionat molt al matí quan, a l’entrar a la presó, unes 300 persones l’esperaven vestides de groc i fent un passadís. “No us imagineu l’impacte en veure la carretera amb les pintades, els llaços, la gent”, va dir. Però va confirmar que la presa no està bé després de 119 dies privada de llibertat. “Com està ella? Tancada. Només ha canviat que pot mirar notícies en català”, va dir.

Forcadell va ser traslladada ahir al matí a la presó del Tarragonès, tal com havia demanat, per estar més a prop de la seva família, que viu a les Terrer de l’Ebre. Des del 4 de juliol, que ella i l’exconsellera Dolors Bassa estaven a la presó del Puig de les Basses, a Figueres, on van arribar procedents de la presó madrilenya d’Alcalá-Meco. Ahir mateix el vicepresident del govern, Pere Aragonès, va visitar Forcadell a la nova presó. “Està forta –va dir–, és un exemple de fermesa i dignitat.” Per cert, que un acte a favor de Forcadell que s’havia de fer avui a Tarragona ha quedat traslladat al 15 de setembre.

D’altra banda, ahir els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull i el diputat de JxCat i exlíder de l’ANC Jordi Sànchez van tornar a demanar al Suprem que els deixi en llibertat, aquest cop al·legant que la decisió del jutge Llarena de retirar totes les euroordres demostra la “feblesa” de l’acusació per rebel·lió. La defensa dels presos polítics sol·licita la seva immediata posada en llibertat, ja que entén que la retirada de les euroordres contra tots els polítics independentistes fugitius de la justícia espanyola demostra la “summa feblesa de la forçada qualificació jurídica” per rebel·lió o sedició a partir de la qual s’ha “construït” la causa.

LA FRASE

Com està ella? Tancada. Només ha canviat que pot mirar notícies en català
Bernat Pegueroles
representant DE L’associació catalana de drets civils i marit de carme forcadell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona