Política

Casado s’envolta dels seus

El nou president del PP dissenya una executiva on l’equip de Cospedal té altes quotes de poder i reitera la crida a Sáenz de Santamaría perquè s’hi sumi

La nova executiva del PP es fotografia per primer cop a les fonts de Montjuïc

El flamant líder del PP, Pablo Casado, ha dissenyat una cúpula on els seus fidels ocuparan els càrrecs de més responsabilitat i l’equip de María Dolores de Cospedal tindrà altes quotes de poder, molt més que no pas els qui van donar suport a la seva rival a les primàries populars, Soraya Sáenz de Santamaría.

Casado ha reunit aquest dijous per primera vegada el nou Comitè Executiu Nacional del PP a Barcelona, on no hi figura l’ex-número 2 de Rajoy. Sáenz de Santamaría va trencar ahir les negociacions amb la direcció guanyadora del congrés popular en considerar que la representació que els ofereixen és insuficient.

El president del PP ha presentat avui la seva proposta de l’executiva assegurant que s’ha aconseguit que “la integració sigui real”, ja que s’han incorporat “fins a 10 persones” de la llista de Soraya Sáenz de Santamaría. Casado ha fet una nova crida a la seva antiga rival perquè se sumi al seu equip.

En qualsevol cas, ja ha avisat que d’ara endavant no admetrà cap“corrent intern” al partit i ha subratllat que és per això ha treballat per la integració de totes les candidatures que van concórrer en el procés que ha culminat amb la seva elecció.

“Necessito que el partit estigui unit i estigui fort, i no admetré ni un corrent intern ni cap tipus d’etiquetatge de les persones”, ha dit. “Tots som PP i anem units en això”, ha sentenciat. Casado ha destacat que “la meitat de l’estructura” orgànica del partit l’ocupen persones que van estar en altres candidatures a les primàries.

No obstant això, ha confirmat que tindrà com a números dos i tres aquells que l’han acompanyat més d’aprop en la seva cursa cap al lideratge del partit: Teodoro García Egea serà secretari general i Javier Maroto, vicesecretari d’Organització.

L’exministra de Salut Dolors Montserrat serà la nova portaveu dels populars al Congrés.

Foto de família a Barcelona

Els membres de la nova executiva del PP s’han fet la primera fotografia conjunta als peus de la font de Montjuïc a Barcelona després que el nou president del partit, Pablo Casado, hagi donat a conèixer avui els noms que integraran la direcció dels populars en aquesta nova etapa.

A la primera fila s’han situat el nou president, el secretari general, Teodoro García Egea, així com la portaveu al Congrés, Dolors Montserrat i els vicesecretaris Javier Maroto, Andrea Levy i Isabel García Tejerina. Al darrere, la resta de membres de l’executiva del partit, entre els quals l’exsecretària general i rival de Casado en la primera volta de les primàries, María Dolores de Cospedal, i el president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, entre d’altres.

Pablo Casado ha decidit nomenar María Dolores de Cospedal vocal de lliure designació perquè se sumi als altres tres candidats de les primàries que ja ho són, i ha deixat vacant el cinquè que pot nomenar perquè l’ocupi Soraya Sáenz de Santamaría.

Nou organigrama dle PP

President: Pablo Casado Secretari General: Teodoro García Egea Vicesecretari de Política Autonòmica i Local: Vicente Tirado. Vicesecretària de Comunicació: Marta González. Vicesecretària de Sectorial: Isabel García Tejerina. Vicesecretària de Política Sectorial: Cuca Gamarra. Vicesecretària d’Estudis i Programes: Andrea Levy. Vicesecretaria d’Organització: Secretari d’Organització: Juan Carlos Vera. Secretari d’Electoral: José Antonio Nieto. Secretari de Participació: José Luis Martínez Almeida. Secretari de Transparència: César Sánchez. President del Consell d’Alcaldes: Francisco Javier Márquez. Presidenta del Comitè Autonòmic: Ana Beltrán. Vicesecretaria de Política Autonòmica i Local: Secretari de Política Territorial: Diego Calvo. Secretari de Política Autonòmic: Juan José Matarí. Secretari de Política Provincial: Vicente Betoret. Secretari de política local: Antonio González Terol. Vicesecretaria de Comunicació: Secretària de Comunicació: Isabel Díaz Ayuso. Secretari d’Imatge Corporativa: Sergio Ramos. Secretari de Comunicació Digital: Juan Corro. Secretària de Comunicació Interna: Marga Prohens. Vicesecretaria de Sectorial: Secretari d’Economia i Ocupació: Alberto Nadal. Secretari de Medi Ambient: Alberto Casero. Secretari d’Interior i Llibertats: Jorge Fernández Díaz. Secretari de Cultura i Esport: María José García Pelayo. Secretari de Justícia i Administracions Públiques: Rafael Catalá. Secretari per a la revolució digital: Miguel Barrachina. Vicesecretaria de Política Social Secretari de Sanitat i Benestar Social: Antonio Román. Secretària d’Educació i Innovació: Sandra Moneo. Secretària d’Igualtat: María del Mar Blanco. Secretari de Medi Rural i Despoblació: Luis Venta. Secretària d’Immigració: Sofía Acedo. Secretari de Cooperació: Carlos Iturgaiz. Vicesecretaria d’Estudis i Programes: Secretari d’Estudis: Alejandro Fernández. Secretari de Programes: Mario Garcés. Secretari d’Internacional: José Ramón García Hernández. Secretària d’Emigració: Ana Vázquez Blanco. Comitè electoral: President del Comitè Electoral: Juan Ignacio Zoido. Secretari General: Conrado Escobar. Comitè de Drets i Garanties: President del Comitè de Drets i Garanties: Rafael Hernando. Secretari General: Iñaki Echaniz. Oficina del Càrrec Popular: President: Alfredo Prada. Defensor de l’afiliat: Presidenta: Esperanza Oña. Tresorer: Sebastián González. Direcció del Grup Popular al Congrés: Portaveu: Dolors Montserrat. Secretari General: José Antonio Bermúdez de Castro. Direcció del Grup Popular al Senat: Portaveu: Ignacio Cosidó. Secretari General: José Ortiz Vejer. Direcció del Grup Popular Europeu: Portaveu: Esteban González Pons. Secretària General: Pilar del Castillo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona