Política

El Suprem manté a la presó els polítics per risc de fuga

El tribunal no veu canvis i els denega la llibertat davant la proximitat del judici

Demanen la recusació dels jutges

La sala d’enjudiciament del Tribunal Suprem, els magistrats encarregats de jutjar el cas, van rebutjar ahir la petició sol·licitada pels presos independentistes d’aixecar la presó preventiva a canvi d’altres mesures com ara l’arrest domiciliari o la compareixença diària al jutjat. Aquesta és la primera vegada que aquests magistrats es pronuncien davant del cas i ho fan per denegar la llibertat, ja que no aprecien canvis en les causes que van propiciar l’ingrés a la presó dels nou dirigents polítics ordenat pel jutge instructor Pablo Llarena. L’argument principal que esgrimeixen els magistrats de la sala és que es manté el risc de fuga, i més ara que, davant la proximitat del judici, cal garantir l’assistència dels imputats a la sala. La “fermesa” de la interlocutòria de processament, a més de la “naturalesa i la gravetat dels fets atribuïts als processats també són alguns dels arguments que esgrimeix el tribunal. Finalment, també indiquen que la decisió de la justícia alemanya de negar el delicte de rebel·lió i que Llarena hagi retirat l’ordre de detenció de Puigdemont no “te incidència” en l’actuació del tribunal.

Un cop es va conèixer la decisió del Suprem, es va anunciar la recusació de quatre dels cinc magistrats que jutjaran els fets. L’escrit el va presentar la defensa de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez, i demanen que els quatre magistrats siguin apartats del cas per la seva proximitat amb l’instructor, Pablo Llanera, i la implicació en el cas, ja que van ser els mateixos que van admetre a tràmit la querella contra la presidenta del Parlament Carme Forcadell pels mateixos fets. La defensa considera que es vulnera la imparcialitat del jutge, que és garantia d’un procés just.

Perseguir els “fugitius”

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, va assegurar ahir en un curs d’estiu a l’Escorial que es continuarà perseguint tots els fugitius investigats en la causa “quan es demostri que han comès un fet delictiu” i considera que la justícia alemanya “s’ha extralimitat” i que el seu pronunciament “no té cap eficàcia dins d’Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona