Política

Boye afirma que la fiscalia investigava el govern per rebel·lió abans dels fets del 20-S i l’1-O

“Que ningú tingui dubtes que anirem a Estrasburg i guanyarem”, ha assegurat l’advocat de Puigdemont al ‘FAQS’ de TV3

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha assegurat que l’anterior fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ja investigava el govern per possibles delictes de rebel·lió i sedició a començaments de setembre del 2017, dies abans dels fets del 20-S a la conselleria d’Economia i del referèndum de l’1-O.

“Tenim documentació que acredita que el fiscal Maza ja estava investigant el Govern abans del 20 de setembre i de l’1 d’octubre. Ho tenim documentat perquè quan el jutge Llarena es va desesperar i va enviar tota la documentació a Alemanya se li van colar uns documents que sembla que no hauríem d’haver vist”, ha afirmat Boye al programa FAQS de TV3 .

“Com es pot investigar una sedició del 20 de setembre o una rebel·lió de l’1 d’octubre, el 14 de setembre?”, s’ha preguntat en veu alta l’advocat de Carles Puigdemont, que també s’ha mostrat convençut que el cas de l’1-O arribarà al Tribunal Europeu dels Drets Humans: “Que ningú tingui dubtes que anirem a Estrasburg i guanyarem”, ha sentenciat Boye.

“Fer el control de legalitat en temps real com s’ha fet primer a Bèlgica i després a Alemanya jo crec que ha estat tremendament beneficiós perquè la gent tingués uns paràmetres immediats”, ha continuat l’advocat de Puigdemont, que considera que el Tribunal Suprem està “immers en una espiral” i totalment “enrocat”.

“El Suprem té marge per a reflexionar. Hi ha molta gent vàlida al Tribunal, però els que porten el lideratge del cas català sostenen una visió que no se sosté més enllà dels Pirineus”, ha comentat Boye, que ha afegit: “Llarena segueix demostrant que no té el nivell jurídic per portar aquest cas”.

“El Suprem està envaint competències d’altres poders, no només està marcant l’agenda política sinó que l’està gestionant plenament”, ha criticat l’advocat de l’expresident català. “Si fer un referèndum és una rebel·lió, què és envair competències d’un altre poder de l’estat?”, s’ha preguntat en veu alta Boye.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid