Política

Robert Vilà

alcalde de Sant Martí Vell

“Un poble petit vol molta dedicació”

“Hem aconseguit posar ordre i tenir les subvencions que es mereix el poble”

“Dono per acabada la meva etapa com a alcalde”

El 2007 va entrar a l’Ajuntament com a tinent d’alcalde i en les darreres municipals va sortir escollit alcalde per ERC. És propietari amb la seva dona del restaurant Sant Martí.

Fa dotze anys que es dedica a la política local i assegura que va entrar-hi com a ciutadà per fer tasca social, com si es tractés d’una entitat.

Amb quin objectiu es va presentar com a alcalde?
Volíem fer un canvi al municipi en l’aspecte de comunicació viària, sanejament, aigua i sobretot intentar que vingués més gent a viure-hi. I per això vam fer el planejament urbanístic. I aquesta justament és una de les coses que no vam aconseguir, augmentar el nombre d’habitants.
A què és degut això?
Va arribar la crisi de cop i Urbanisme ens va acotar el planejament; no ens van escoltar gaire. I en comptes d’anar endavant en aquesta qüestió vam anar enrere. Ara s’ha començat a fer una revisió per veure si des de la Generalitat ens poden ajudar. Voldríem modificar el planejament perquè els pares puguin cedir el terreny del costat i els fills s’hi puguin fer un habitatge al costat. Legalment és molt complicat, però seria el més adequat.
Què destacaria del seu mandat?
Hem treballat molt en equip. I el que ens interessava sobretot era posar ordre. Una de les primeres mesures que vam prendre va ser que la gent pogués venir sempre a l’ajuntament, que estigués obert de dilluns a divendres, perquè abans s’obria només un dia a la setmana. I a més hem aconseguit passar d’un pressupost de 100.000 a 300.000 euros gràcies justament a haver posat ordre i aconseguir així les subvencions que es mereixia el municipi. Destinem 1.250 euros a cada habitant.
En què s’han invertit aquests diners?
Vam fer una inversió important en l’abastament d’aigua potable, vam regularitzar les taxes de les escombraries i hem construït més boques de protecció d’incendis a les vies perquè estem dins de zona PEIN i estem envoltats d’entorn natural. També s’ha fet una inversió important per arreglar els camins de muntanya i fer franges de protecció d’incendis des dels Àngels a tota la part de les Gavarres. En tres anys s’han invertit més de 100.000 euros. I de manera conjunta amb Madremanya vam aconseguir tenir la carretera que ens corresponia. S’ha fet la variant nova.
De quina altra acció se sent satisfet?
Des de Sant Martí hem potenciat que tots els municipis veïns treballem plegats i anem tots a l’una en matèria de promoció econòmica i turística i també de serveis per als joves, la gent gran i les persones amb discapacitat. D’aquí va sorgir l’agrupació de municipis Ter-Gavarres. Nosaltres aportem molt en l’àmbit de la restauració i el turisme, com ara el Santuari dels Àngels, que pertany al nostre terme municipal. Som un poble de 274 habitants però es calcula que a la setmana passen pel santuari 2.600 persones entre turistes i ciclistes.
Es tornarà a presentar?
No, he acabat la meva etapa com a alcalde. Vull fer una parada per motius polítics i també empresarials. I ja he comunicat al ple de l’Ajuntament que a partir del setembre m’aparto d’alcalde. Necessito uns mesos lliure de responsabilitats municipals per parlar amb la família i prendre una decisió en els dos àmbits. La tinent d’alcalde serà la nova alcaldessa i tinc previst que el ple de constitució del nou Ajuntament se celebri el proper 12 de setembre.
Què ha influït en aquesta decisió?
En un municipi petit s’ha de donar el mateix servei als veïns que en un poble gran però amb menys recursos. Un alcalde d’un poble petit ha de posar més dedicació que un d’un poble gran. Treballo 24 hores per al municipi; em dec a ell. Hi ha un cert esgotament personal i el convenciment que d’alcalde només s’hi pot estar uns anys i que cal passar el relleu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA