Política

Investiguen si l’assaltant Cornellà va buscar seu “suïcidi a mans de policia”

Els Mossos analitzen si el presumpte terrorista va perpetrar l’atac per acabar deliberadament amb la seva vida

La dona de l’atacant va apuntar aquesta possibilitat en la seva declaració davant la policia

Els Mossos d’Esquadra investiguen si l’home que va ser abatut dilluns en assaltar una comissaria de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) va utilitzar el mètode conegut com a “suicide by cops” (suïcidi a mans de la policia) per acabar amb la seva vida, suposadament per la vergonya que sentia per ser homosexual en el col·lectiu musulmà.

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, una de les hipòtesis que s’estudien sobre l’atac d’ahir, que els Mossos d’Esquadra estan tractant com un “atemptat terrorista” i un fet “aïllat”, és que l’home de 29 anys que es va abalançar contra una agent a la comissaria de Cornellà al crit “d’Al·là és gran” podia buscar el seu suïcidi a càrrec de la policia.

El suicide by cops és una tècnica suïcida en la qual una persona que vol acabar amb la seva vida es comporta d’una manera deliberadament amenaçadora contra la policia per forçar una reacció dels agents amb la finalitat de ser abatut.

Els investigadors analitzen la hipòtesi que el jove pugui haver recorregut a aquest mètode arran de la declaració com a testimoni de l’exdona de l’assaltant, que va afirmar que el seu marit li havia reconegut diverses vegades que es volia suïcidar perquè no suportava la pressió que suposa ser homosexual en una comunitat com la musulmana.

De fet, la testimoni va començar a distanciar-se d’ell quan va saber que era homosexual i finalment es van separar dies abans de l’atac a la comissaria.

La dona va advertir en la seva declaració que potser l’assalt a la comissaria pretenia camuflar el seu suïcidi, sabent que podria ser abatut pels Mossos si amenaçava els agents amb un ganivet amb proclames sobre “Al·là”.

Els Mossos tracten aquest assalt com un “atemptat terrorista” en base al fet que l’assaltant va intentar matar l’agent i cridant consignes habituals en atemptats de caire islamista, si bé no descarten que el detonant de l’atac perpetrat per l’home abatut no tingui res a veure amb el terrorisme.

Arran de l’atac d’ahir a Cornellà, els Mossos d’Esquadra, al costat de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, participen aquest dimarts al matí en una reunió operativa del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme (CITCO), convocada per avaluar tota la informació que es disposa d’aquest incident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona